Jump to content

Podjela ušteđevine tužbom


Roxolana

Preporučene objave

Dobar dan! 

Ušteđevina koja je stečena za vrijeme trajanja zajedničkog života, koja je stečena radom, je bračna stečevna. Npr., u tužbi za diobu bračne stečevine partner navede iznos na računu drugog partnera recimo 100 tis.kuna i potvrdi to bankovskim izvadatkom na taj dan. Dok dođe do ročišta iznos može biti znatno manjie. Koji iznos sud će uzeti u obzir? 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Našla sam sličnu situaciju:
Uglavnom majka se rastaje od otca nakon 35 godina braka. Sve je na njemu stan, 2 kuče i sav novac koji je zarađen i ušteđen u braku je na njegovom računu. E sada ona je stavila zabilježbu na svu imovinu i zatražila od suda da mu blokira račune, ali međutim on je dobio obavijest od suda da su mu stavili zabilježbu na imovinu a nije ništa dobio za bankovne račune. On je fino ošao i digao sav novac sa svog računa, eee sada me zanima šta može moja majka napraviti ili je taj novac ošao u vjetar?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , Roxolana je napisao:

 Npr., u tužbi za diobu bračne stečevine partner navede iznos na računu drugog partnera recimo 100 tis.kuna i potvrdi to bankovskim izvadatkom na taj dan. Dok dođe do ročišta iznos može biti znatno manjie. Koji iznos sud će uzeti u obzir? 

Takva parničenja treba izbjegavati i pokušati svari rješiti nekim dogovorom. U beskrajnim sudskim postupcima oko imovine na kraju dobiju samo odvjetnici.

Partner uvijek može tvrditi da je novcem podmirivao dugove nastale u braku. Dovest će tri 'prijatelja' koji će posvjedočiti da su mu pozajmili novac ili već nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Roxolana je napisao:

sada me zanima šta može moja majka napraviti ili je taj novac ošao u vjetar?

Ukoliko majka ishodi presudu kojom se  utvrđuje da je između ostalog i određeni novčani iznos na računu bračna stečevina,to joj daje osnov da novom tužbom zahtijeva isplatu svog dijela,neovisno o činjenici što se u međuvremenu desilo s novcem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija