Jump to content

Datum registracije tvrtke


LordSpirit

Preporučene objave

Poštovani, 
Molim Vas pomoć savjetom ili smjernicom što da učinim. 

Predao sam zahtjev za otvaranje tvrtke 23.01 putem javnog bilježnika i dobio sam rješenje za otvorenje gdje na prvoj stranici stoji rješenje o otvaranju tvrtke na datum 24.01 dok je isto rješenje ispisano, potpisano i valjda postalo javno dostupno drugim stranama putem sudskog registra 26.01. 
Prijavio sam sebe na mirovinsko, zdravstveno, potpisao ugovor sa sobom i na neke natječaje prijavio tvrtku i svuda naveo da je datum otvaranja 24.01.
Između ostalog, prijavio sam se i na HZZ za potpore za samozapošljavanje ali i za jednokratnu isplatu preostale naknade (što oni sami preporučuju).

E sad kreće fantazija. Za potporu za samozapošljavanje mi je odobreno i potpisao sam ugovor ali za isplatu preostale naknade nije jer kažu da ne mogu pošto sam učinio pogrešku i prijavio sebe u nepostojeću tvrtku jer ona nije još postojala 24.01 ali da ispravim na mirovinskom, ugovore sa sobom itd. te da im donesem i da će mi isplatiti. 

Na trenutak sam zaista mislio da u cijelom trčanju tijekom otvaranja sam krvio shvatio i zaista se krivo prijavio, uostalom bitno mi je da znam kada mi je tvrtka osnovana! Zatražio sam mišljenje na trgovačkom sudu, dvije zaposlenice registra i voditeljica sudskog registra u Zagrebu kažu da prvi put čuju za taj nonsens u 20 godina i naravno da se računa da je tvrtka otvorena 24.01! Uostalom i po zakonu Hr. je dužna registrirati tvrtku u roku 24h od zahtjeva (23.01) ako su svi formalni uvjeti ispunjeni i prijava je poslana online dakle 24.01. U sudu mi isto objašnjavaju da je nemoguće da svako rješenje potpišu isti dan jer samo prošle godine ih je bilo više od 50.000 ali da se računa od rješenja. Računovođa i javni bilježnik isto kažu da prvi put čuju za takvu situaciju, čak mi javni bilježnik objašnjava da sam ja na dan prijave postao vlasnik "preddruštva" i na dan registracije društva? Nije ni bitan taj dio... uglavnom.

Ja bi sad mogao narodno rečeno "spustit hlače" i otići svuda to promjeniti da bi dobio tu jednokratnu isplatu ali neću i ne želim. Ako zadovoljim njima taj uvjet već si otvaram mogućnost da izgubim drugdje i veća sredstva jer sam lažno prijavio ili nisam se zaposlio od prvog dana itd itd. Uostalom to je moje vrijeme i novac da sada to svuda mijenjam, nije to pol h posla.
Ne radi se o velikom iznosu, cca 2000kn i neću propasti zbog njega, ali to je čisti novac koji mi pripada, mnogi mali poduzetnici su sretni ako ih na kraju mjeseca nakon isplate svih plaća, poreza, najamnina, režija i materijala ostane 2000 kn dobiti. Za 2000 kn čiste dobiti čovjek se treba debelo naraditi ako radi sve po zakonu. 

Sad Vas tražim savjet što dalje jer ne mislim da ostane na tome. 
Možda uopće nisam u pravu? 
 Ako jesam ne želim se zamjerati dok ne potpišem i ugovor za potporu (par ureda pored), ali u konačnici želim taj iznos. Prvo bi tražio pismenu odbijenicu s obrazloženjem. Nakon toga? 

Unaprijed Vam zahvaljujem.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Dan kad je Firma Registrirana, je -Datum izdavanja Riješenja u Trgovačkom Sudu.

Dan kad je Firma počela sa radom,je - Dan, kad ste otvorili Poslovni Račun u nekoj Banci.

Vidite da vam je i javni bilježnik,,dao točnu  informaciju -  >danom izdavanja riješenja<.

To je bitno - jer ,kad vam netko postavi ,,jedno od ova 2 pitanja -uvjek  če dobiti 2. datuma..

jer ima osoba koje su registrirali firmu,prije par godina -ali...nisu počeli ništa raditi..to su samo 

papiri,,koji stoje u ladici.

-------------------

Sve ,ostalo su -naklapanja - jer, i životno je -kad vam netko pogleda u Riješenje - vidi taj datum,,

a..to kad ste vi dogovarali sa bilježnikom..kad je on sve poslao na sud ,i točno su vamrekli u sudu..

da godišnje imaju..tolikopredmeta..i da naravno..ne može firma dobiti riješenje -24.  -ako je bilježnik

pripremio papire -23.

poz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija