Jump to content

Prigovor


Šemso

Preporučene objave

Poslao sam prigovor postom u policijsku postaju u zakonskom roku, zbog voznje u alkoholiziranom stanju. Imam i dokaze o slanju prigovora. Međutim nisam dobio nikakvo ocitovanje u vezi prigovora vec su mi poslali pravomocnu presudu od 3 mj. zabrane upravljanja B kategorijom. Da li ja mogu nekim pravnim aktom ponistiti tu presudu jer je ocigledno da se kod policije dogodio veliki propust? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne trebaš ni dobit nikakvo očitovanje.Oni pošalju prigovor i PN na sud i na osnovu toga sud donese presudu,ovaj puta bez tebe jer mu je iz naloga i prigovora sve bilo jasno.I poslali su ti presudu a sad čekaš obavijest od policije kad počinje zabrana.Tako da policija nije ni u čemu pogriješila jer tako ide postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno ali je i u sredini pogriješio.

(1) Prigovor se može podnijeti zbog:
    2. izrečene odnosno primijenjene prekršajnopravne sankcije, oduzete imovinske koristi ili određenih troškova u povodu izdavanja prekršajnog naloga.

(2) Ako se prigovor podnosi iz osnova stavka 1. točke 2. ovoga članka, podnositelj treba obrazložiti prigovor i podnijeti dokaze o činjenicama na kojima temelji prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ipak je bila greska kod policije. Nisu poslali moj progovor na prekrsajni sud. Tek nakon mojih upita na policiji "pronaden" je moj prigovor te poslan na prekrsajni sud, i presuda naravno ponistena. 

 

Prije nekoliko dana bio na sudu jer sam dobio poziv na taj prigovor. Sutkinja mi dodijelila kaznu od 2500 kn koja se placa 2/3 iznosa,i 2 mj. zabrana upravljanja B kategorije. Da li ja imam pravo prigovora na ovu sudsku presudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija