Jump to content

Kazna zbog negodovanja !


anonimno

Preporučene objave

 

Općinskog suda u makarskoj

(Prek. Odjel )

 

Pošto mi je u Pouci o Pravnom Lijeku data mogućnost žalbe protiv riješenja dotićne sudkinje ovim putem to i činim. Zapanjujuća je brzina poziva prekršajnom sudu i to na dva ročišta obzirom na postupke koji traju dvadesetak godina ili koji se nikad ne otvore ako je neko dovoljno 'sretan' te dođe do zastare.

Mnogo je nepravilnosti i propusta kao i subjektivnosti od strane sudkinje u ovom slučaju. Slučaju ??? Kako to u ovoj Lijepoj našoj gorko zvuči!. Pitanje je šta sam to ja učinio??? Zašto sam uopće pozvan na sud ? Na dotično pitanje sutkinji po završetku rasprave ponosno je naglasila da nisam smio 'negodovat' ! Za negodovanje sam prozvan !!! Nema šta vrlo inkriminirajuće djelo.

Dotičnoj gospođi sutkinji takve presude poradi raznih delikata nije strano još iz onog sistema. Po mom skromnom mišljenju gospođa Mihajlović mrzi sve što nema Jugoslavenski prizvuk.

Prozivan sam bio u onom sistemu jer sam pitao' kako to 40 godina iza rata (onog) u Jugoslaviji nema limuna, paste za zube i papira za zahod'. Nisam bio svjestan kriminaliteta moje opaske po povratku iz Australije, bio sam još nov neiskusan i naivan. Naravno sudilo se po zakonu.....

Ali vratimo se na negodovanje . Tog dana (cca 02 ujutro) otišao sam po moje dvoje djece i neke prijateljice iz Podgore u Makarsku jer nema ni autobusa ni taxija. Bio je to sam šesti put u cca 60 dana zaustavljen. Malo previše kontrole po mom mišljenju osim ako to nije punjenje državnog proračuna.

....Dok sam razgovarao sa 'starijim policajcom' o razlogu zaustavljanja, naime, kao i uvjek imao sam pojas, svijetla, brzina u granicama dozvoljenog, flouroscentna jakna na uvid i dakako hrvatska djeca (ne arapi) ništa poradi čega bi bio sumnjiv i zaustavljan .Čak me i osobno poznaje policajac. Negodojući sam dao isprave na uvid i zapitao čime sam počašćen tolikom pažnjom. Nakon pregleda dokumenata podigao sam malo glas i zapitao mogu li sada dalje.... Mlađi nadobudni policajac sa strane je uskočio povišenim drskim glasom bili ti puva iako je starijem policajcu bilo očito da nisam alkoholiziran .

Rekao sam, citiram 'naući se pristojnosti i ne upadaj u rijeć dok govorim sa drugom osobom! Znači to je bilo moje, za gospođu Mihajlović, kriminalno djelo ! Nakon puvanja, alko testa, iako sam nadobudnom policajcu rekao da ne konzumiram alkohol zadnjih 8 godina a i prikazalo je 0.00 % valjda je bio razočaran te na moju primjedbu ' šta je nije kako si očekiva' skočija do plafona i počeja vikat 'bili li ti jednu prijavu' !? Piši, reagirao sam sve je to za ljude , samo neznam šta ćeš u njoj napisat ! Remećenje javnog reda i mira, a čime ??? Na koji način??? A jesi li se upitao dali vi remetite moj mir. Ništa nisam učinio izvan zakonskih normi ni na koji način nism mogao privući vašu pažnju.Mirno sam vozio svoju i tuđu djecu.

Napisao je laž, na koju sam ukazao Gospođi Mihajlović jer ni stariji policajac nije se mogao sjetiti da sam ga nazvao 'mulac' ! Također je brutalna laž da sam odbio dati dokumente, a da je gospođi Mihajlović bilo do istine mogla je postaviti policajcu upit 'kako ste onda napisali prijavu' bez dokumenata !

Ja sam imao 4 svjedoka u autu i nije mi rečeno na prvom ročišću da ću opet biti pozvan. U drugom pozivu za dolazak na sud nije ni pisalo o kojem se predmetu radi, niti da imam pravo na odvjetnika iliti mi je dato do znanja da imam pravo dovesti svjedoke događaja iz auta. Jednostavno da se moram pojaviti na sudu tada i tada.

Rekao sam sudkinji da mladi policajac poznat kao brz na potezu jer da mi je isti ponovo napisao prijavu nakon opetovane kontrole kod gradskog stadiona. Naime dva policijska auta vršila su kontrolu u inaće vrlo mirnom gradu a dotični policajac se izvalija preko haube jednog od auta i na primjedbu moje kćerke 'eno ga tata onaj polcajac šta te činija puvat u balon' ja sam policajcu koji me je kontrolirao pokazao prstom na brzoga i primjetio da me on kontrolira prije nekog vremena i činija puvat u balon , a naš prijatelj brzi je skočija očeš li još jednu prijavu?? Prijava valjda slijedi uskoro druga valjda za isto negodovanje . Nije li to sve malo i suviše revnosti. Prjave, sudski pozivi , gubitak radnog vremena, troškovi nije li to možda mladalačko iživljavanje policajca !

 

Poštovani, pogledajmo kufere dijamanata na HRT, pogledajmo sud u Makarskoj, policajce otpuštene ( mogu vam ih imenovati koji su i za i nakon službe uvečavali svoje buđete ne baš na način da bi odradili neke extra smjene ili legalne pol. poslove), presjednike suda u Makarskoj smijenjene (2-3), zemljšne knjige najgore u Hrvatskoj, stranice i stranice katastarskih knjiga koje' fale'. Spomenimo se i gosp. Čovića iz Plive, pošteni gospodin nema šta, sudkinju šta je prodala Brač, bespravna gradnja, političari, pogledajte brodogradilišta , svaki tanker po 10 miljuna dolara u gubitku prilikom sklapanja ugovora, Viktor Lenac, Sunčani Hvar, Croatia banka, streljane, prodaju banaka, Telekom, INA, dogovor Račana o ustupanju hrvatskog. Teritorija slovencima, bolnice, ljudi umiru od slipod criva ili im siku nogu, korupciju, Granića na Mirogoju o dogovoru o mitu i proviziji, Jelenu Braijšu, dom za bolesnu djecu, silovanja, županova žena 'našla' na parkiralištu 500000 kn, policajci (pustili) i pili sa dilerom u Korčuli i on 'nesta'.... Niti jedan diler nije u pritvoru, doktori primaju kuverte, privatizacija upropastila zemlju, kamionom nosili Hr. dinare u Bosnu i minjali za DM, Petrač, Zagorac, zločinačka organizacija svi na slobodi ........................................................................

a ja negodova jer me zaustavljaju a da nisam ništa skrivija.....Bože dragi kakvog li zlodjela ! Udri po nevaljalcu neka živi u strahu kao i u ona vremena, neka bude dobar, nesmi se negodovat ! Psiha gospođe Mihajlović još je zadojena komunizmom i disciplinom tipa ne talasaj ! Evropska unija ??? Po gospođi Mihajlović, uz ljude poput Ante Sisarića koji samo rade plaćaju porez, ne kradu i ne žive na nečiji teret i poštuju zakon a negoduju teško ćemo ikad u EU !

Gospodo možete pogledati u moj dosije u Makarskoj. Nikad saobračajne prijave, nikad prekršaj, nikad krivično kažnjen, nikad pijan, nikad nered ,nikad......... 23 godine privatni ugostitelj! Pa meni su 63 godine pa i da hoću ne mogu ni biti sileđija. Dragovoljac sam domovinskog rata sa spomenicom, uredni porezni platiša, otac dvoje dijece, nikad jedan dan na državnom proračunu. Moja kuća, krvavo zarađena u Australiji, nije državni stan, nikad bio na socijalnom. Branitelj sam bez PTSP, možda ga i imam ali netržim niti stan niti penziju, želim samo da me kompleksaši ne uznemiravaju . Gospodo onaj stariji policajac bio je profesionalac, i uz moje negodovanje bio je vrlo kulturan, ali ima ih poput mladog policajca gosp. Beusa, valjda pokušava doći do činova ne baš redovnim putem ! .................

Moj najveći i jedini kriminal ikad bio je ne plačanje ZAMP'a jednom prigodom !

Gospodo u Makarskoj je uhićen mladac koji je ubio dvije curice. Otac mladca, gosp. Primorac hercegovački tajkun, dao mu je BMW od 240 konja znajući da mladac nema dozvolu, pušten je odmah iz pritvora, živi sada u Švicarskoj a kazna mu je smanjena jer je iz dobre obitelji. Da, gospodo, dobra je obitelj koja ditetu daje moćno auto a nema dozvolu, a dragovoljac koji nemože ići po djecu a da ne biva zaustavljan od policije pa je onda još čudno pored svega gore iznesenog onda udri brate po njemu.

Ma nije kazna važna. Sve je to za ljude, pa i prekršaj, ali zaludu su kosti ostavili naši mladi za ovakvo stanje u Ljepoj našoj. Gospođi Mihajlović bilo je ljepo i onda i sada, valjda je i danas poštovana osoba , gospođa sudac.Bilo bi interesanto pročitati njene presude iz onog vremena ! Meni osobno nije bilo lijepo ni onda pa izgleda ni sada, oduzima mi se i pravo negodovanja. Mislio sam da je tovrijeme iza nas kad je to bio verbalni delikt.

 

 

Ps:

Možda je sve ovo malo preopširno, jadno pa i patetično. Mislio sam ukazati na nezavidan nivo predmeta kojim se sudovi bave. Ima ih valjda ozbiljnijih i mnogo važnijih. Isto vrijedi i za policiju, nije li vrijeme da motre ceste , sjednu u auto i jure za vozilima bez registracije i vozilima koji svojom vožnjom ugrožavaju nečiju dobrobit !

 

 

Žalba proslijeđena na 4 adrese :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Možda je sutkinja trebala imati na umu članak 28 KZ koji glasi:

"Nema kaznenog djela, iako su ostvarena njegova zakonska obilježja, ako je djelo očito beznačajno s obzirom na način postupanja počinitelja, njegovu krivnju i nastupljelu posljedicu za zaštičeno dobro i pravni sustav."

 

Ps:

Naša 'pravna' država ima drukčiji sudi o tome bi se mogli pisati kilometri..... No neka prosudi naša javnost jer je krajnje vrijeme da i ona nešto prosudi !

 

Ps. Punjenje državnog proračuna jedini je razlog mnogim kaznama ako ozzbiljnost (neozbiljnost) počinjenog djela usporedimo sa svim onim 'biserima' koji se protežu kroz medije i bivaju nekažnjeni.

Ps:

Šuti rajo (Meša Selimović)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija