Jump to content

Izračun prosječne place


PODGORKA

Preporučene objave

Molila bih pomoć u svezi tumačenja pitanja koja se odnose na poticajnu otpremninu.

15.3 2018. godine prestala sam raditi, pri čemu sam dobila poticajnu otpremninu. Kako u ovoj godini nemam uvjete za odlazak u starosnu mirovinu, zanima me dali i cjelokupna otpremnina ulazi u prosjek obračuna za 2018 godinu ( godinu u kojoj sam dobila otpremninu ).

Također što bi mi savjetovali dali i da do kraja godine plaćam staž.

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , PODGORKA je napisao:

Hvala na brzoj obavijesti.

 

Rođena sam 22.01 1959. godine, a dana 15.03 2018. godine imam 33. godine i 7 mjeseci, od čega branitelj/dragovoljac 49 mjeseci i 9 dana. U staž uračunato sudjelovanje u DR-u u dvostrukom trajanju.

 

Pozdrav

Poštovana PODGORKA,

Smatram iz više razloga, ništa korisno ne postižete uplatom produženog mirovinskog osiguranja do 31.12.2018.g. 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad sam se sjetio iste podastke postavili ste prije par dana na temi " Prijevremena starosna mirovina ", po meni vam se ne isplati uplacivati produzenio osiguranje koje bi vas mjesecno doslo cca izmedju 550 i 600 kn.

Kao sto smo vam napisali u temi " Prijevremena starosna mirovina ", u starosnu mirovnu po ZOMO-u mozete 2021.god. u mjesecu listopadu kad navrsite 62 godine i 9 mjeseci zivota, sto znaci da bi do toga vremena morali biti prijavljeni na burzi, a na novcanu naknadu sa burze imare pravo 15 mjeseci, nakon toga nemate vise nikakvih novcanih primanja.

Onda je po meni bolja solucija da sa pocetkom vazenja novog braniteljskog zakona od 01.01.2019.god. predate zahtjev za braniteljsku mirovinu, jer prema clanku 26., stavak 2., tocka a) i b) imate pravo na snizenje dobne granice za odlazak u starosnu mirovinu koji prema clanku 180. ZOMO-a po prijelaznom periodu za zene u 2019.god iznosi 62 godine i 3 mjeseca zivota, vama se te potrebne godine snizavaju za vrijeme provedeno u DR za 4 godine i 1 mjesec, pa vam bi u 2019.god. bilo dovoljno da ste stari 58 godina i 2 mjeseca zivota, a vi cete imati u sijecnju 2019.god. 60 godina zivota, sto je vise nego dovoljno za odlazak u starosnu braniteljsku mirovinu.

Ako imate jos nekih nejasnoca slobodno pitajte.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija