Jump to content

POMOZITE!!!


parcov

Preporučene objave

18.9. sam pocela raditi u kozmetickom salonu (tj.od tog datuma sam prijavljena).Sefici sam dala zdravstvenu knjizicu i dan danas nisam vidjela ni novu knjizicu ni onaj zamjenski papir.Na svaki upit o tome odgovara da je kod knjigovodje a on na putu pa nikako da mi donese.Cujem da mi po novome treba dati i nekakvu potvrdu o uplacenom mirovinskom.Osjecam se kao najveca ovca jer nemam pojma kakva su mi prava i sto sve trebam trazit.Razgovor sa seficom ne dolazi u obzir jer mi uvijek laze i nalazi nekakav izgovor.Na ugovoru mi pise placa od 2315 kn osnovica a uplatila mi je 1900, da li je to u redu ili mi je uplatila manje nego sto trba.Molim vas pomoc jer o ovakvim stvarima nemam pojma :-( HVALA!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Klasika... Možeš otići u Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, područni ured tvoga mjesta... i provjeriti da li ti je uplaćeno zdrav. osiguranje.. S druge strane, ima istine da su poslodavci dosta traljavi pa tako je možda sve u redu, možda je stvarno kod knjigovođe. Možeš nazvati ili otići u knjigov.servis pa pitaj. Za plaću je pitaj, ako u ugovoru piše toliko onda mora toliko uplatiti... ili te malo vara..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plaća u ugovoru o radu je bruto plaća, tj. ona se umanjuje za doprinose koje je poslodavac dužan uplatiti za radnika (mirovinsko,zdravstveno..). Prema tome, plaća naznačena u ugovoru o radu nije ona koju radnik dobije (neto plaća).

Razgovarajte sa šeficom,upozorite je da Vas je bila dužna prijaviti na mirovinsko i zdravstveno u roku od 15 dana od početka rada inače je odgovorna za prekršaj. Po svakoj isplati plaće, dužna Vam je uručiti obračun iste. Iz obračuna je vidljiva bruto plaća, iznos doprinosa i poreza, eventualni dodaci na plaću i neto plaća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš otići u Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, područni ured tvoga mjesta... i provjeriti da li ti je uplaćeno zdrav. osiguranje

 

Misliš da li je prijavljena, a ne da li je uplaćeno zdravstveno osiguranje, a btw, poslodavac je obvezan radniku uručiti prijavu (jedan primerak) u roku od 15 dana od dana početka radnog odnosa. U protivnom propisana je novčana kazna od tustih 100.000 kn za poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno vam hvala svima!Nisam bila sigurna da li moram dobiti obracun place jer ga ona ne spominje.Radila sam prije u jednoj drzavnoj firmi i tamo sam dobivala svaki mjesec obracun na kojem je doista bilo sve!Spomenut cu joj i to iako mislim da ni ona nije upucena u sve jer je tek postala privatnik ali da me mulja,mulja me!Ima neku pricu da i ja sama znam da nije bilo posla pa da me ne moze platiti ne znam koliko ali ja ne radim po proviziji pa mislim da me se to ne tice.Vidjet cu danas sto je sa zdravstvenim jer je rekla juce da mi ide po potvrdu pa cemo vidjeti sto ce biti danas i sto dalje.Hvala svima! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija