Jump to content

Imam li pravo na Hr Drzavljanstvo


Vinkavice

Preporučene objave

Pozdrav,rođen sam 1962.u Njemackoj,zivim u Bosni,roditelji su mi se razveli kad sam imao 8 godina,pripao sam majci,majka mi je Hrvatica otac nije,majka trenutno zivi u Njemackoj,Dubrovcanka je i ima Domovnicu,da li ja imam pravo na Hr Drzavljanstvo,imam dosta godina ali vazno mi je,kad sam imao godinu dana krsten sam u katolickoj crkvi,osjecam se kao Hrvat i majka me tako odgojila,ja sam Hrvat iako se nisam nigdje izjasnjavao da sam Hrvat jer u bivsoj Jugoslaviji nije bilo rubrika u dokumentima da se izjasnis po nacionalnosti,unapred hvala na odgovoru !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš ako ispunjavaš uvjete

"Podrijetlom stječe hrvatsko državljanstvo dijete rođeno u inozemstvu, čiji je jedan roditelj u trenutku njegova rođenja hrvatski državljanin ako do navršene 18 godine života bude prijavljeno radi upisa kao hrvatski državljanin kod nadležnog tijela Republike Hrvatske u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj ili se nastani u Republici Hrvatskoj."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Sivko, zamolila bih za vase misljenje o ovome:

Majka mi je rodjena 1963. u RS i upisana je u knjigu drzavljana RH po ocu i tako je dobila domovnicu i putovnicu. Mene zanima da li ja kao njeno dete koje je takodje rodjeno u RS mogu dobiti drzavljanstvo RH preko nje, ako nisam upisana u knjige RH do 18 godine. Mogu nabaviti dokaz o izjasnjavanju pripadnikom RH i prijaviti turisticki boravak kod nekoga u RH ukoliko je i to potrebno. Bitno mi je da li postoji neki nacin da mogu dobiti drzavljanstvo RH po ovom osnovu. Hvala unapred. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija