Jump to content

Valjanost ugovora o dož.uzdržavanju


Iwica

Preporučene objave

Poštovani,

sestra mi je sklopila sa tatom prije devet godina ugovor o doživotnom uzdržavanju da sestri ostavlja svu svoju imovinu, kada si je slomio nogu ali ugovor nije potpisao nego je ugovor samo ostao pripremljen. Za ugovor nismo znali ni ja ni mama. Nakon zarastanja mu noge više nije trebao nikakvu brigu, a i za ovo mu je moja sestra mogla malo pomoći jer je bila na poslu i drugom mjestu stanovanja. Nedavno je obolio prema dijagnozi od tumora mozga i nije bio u staju taj ugovor ni potpisati, a i ne znam da li je on više i znao za taj ugovor. Nekako je navodno uz prisustvo javnog bilježnika sestra dobila njegov otisak prsta na ugovor i ugovor je postao važeći. Sada prije ostavinske rasprave više ja ništa ne mogu dobiti jer je sva njegova imovina pripala sestri. Radi se o poljoprivrednom domaćinstvu na kojem sam ja privrijedio puno više od sestre ali u momentu kad je tata polomio nogu nisam bio kod kuće. Meni je to jedino mjesto privređivanja i stanovanja, a vrijednost koju je sestra dobila je sve ukupno oko 200 tisuća Eura. Dok sam ja ostao i bez privređivanja i bez stanovanja. Sestra mi ime svoje mjesto privređivanja i stanovanja drugdje. Da li više što mogu promijeniti da mi pripadne imovina i na koji način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Iwica je napisao:

Da li više što mogu promijeniti da mi pripadne imovina i na koji način

Tek po smrti oca stječete procesnu legitimaciju da bi uopće mogli pobijati ugovor,no da li postoji osnov za pobijanje je nešto drugo,o čemu bi se prethodno morali savjetovati sa stručnom osobom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija