Jump to content
Kaja Kati

Legalizacija građevine van pravila urbanističkog plana

Preporučene objave

U ulici stambenih i stanbeno poslovnih objekata postoji uvjet izgradnje koji zahtjeva povlačenje građevine 4 metra od međe pročeljem do ceste. Imam stanbeno poslovni objekat. Prilikom gradnje smo ispoštovali uvjete dok je susjed svoju građevinu povukao naprijed te zakrio moju građevinu što mi ne ide u prilog posebno radi skrivenosti poslovnog prostora. Sve je napravio bez bilo kakvog konzultiranja prilikom izgradnje kuće kao i naknadnog upisa kod legalizacije i ucrtavanja objekta u katastru. Osjećam se oštećeno. Koja su moja prava?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nažalost, Zpniz je suspendirao prostorno planove. Ispada da su oni koji su gradili bez akta o građenju i pri tom ne poštivajući prostorni plan, kao i uvjek prošli bolje od onih koji su radili sukladno propisima. 

U ovom slučaju Vaš susjed ima legalan objekt i bojim se da po pitanju toga ne možete puno učiniti. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nitko ne može dati pravo nekome da zasjeni moju kuću, moj poslovni objekat. Ljudima koji su gradili poelije njih su također izašli na teren i postavili uvjete kao meni. Informirala sam se. Znači da i oni koji kroje zakone rade protiv pravila !

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imali ste pravo reagirati prije podnošenja zahtjeva za ozakonjenje (građevinska inspekcija), pa također i u postupku izdavanja rješenja o izvedenom stanju (uvid u spis, stavljanje primjedbi), te žalbu na samo rješenje. Bi li to što promjenilo žalbom na rješenje, ne vjerujem, ukoliko je su zadovoljeni uvjeti za ozakonjenje prema Zakonu o postupanju sa nezakonito izgrađenim zgradama.

Sama svrha navedenog zakona je bila i konačno sređivanje stanja na terenu, u katastru i zemljišnim knjigama. Da je u nekim stvarima mogao biti dorečeniji, mogao je. No što je alternativa, ne donošenje istog i rušenje svega što je građeno van PP?     

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovako, ako grad tj državno ili gradsko tjelo daje uvjete izgradnje planskog uređenja i svima izlazi na teren prilikom uređenja tj izgradnje, onda nije moje da reagiram nego njihovo! Dakle ako su oni radili propuste na njima leži krivnja! Po zdravoj logici netko mora snositi odgovornost, tj štetu, ili osoba koja se drznula istupiti s izgradnjom na moju štetu ili gradsko tjelo koje nije odradilo posao za koje su plaćeni!

Problem u državi je ako ja kao prijestupnik nešto napravim terete me, a ako to učini netko drugi na moju štetu, ili mu praštaju, ili je to nekim zakonom ipak dopušteno.... ujeo vuk magare... Tako se često postavljaju odgovorne osobe a to nas neće dovesti na nivo naprednih i zadovoljnih državljana.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.
×
×
  • Napravi novi...