Jump to content

nepotpuna dokumentacija prijave poreza na dohodak


orhidea123

Preporučene objave

Dostavila sam na vrijeme i oblik ZPP za 2017, gdje korištim olakšicu za svoju djecu, te za pokćerku koja živi s nama (50%). Treća godina po redu da tako radim.

Prošli tjedan sam dobila poziv porezne uprave, gdje zahtjevaju da dostavljam "ZPP obrazac na ime XXX (majke pokćerke) u kojem se odriče kćeri XX u Vašu korist".

Došla sam do ureda (u pozivu ne piše ime službenika), i bez da gleda slučaj rekla da nema pogreške, i da trebam dostaviti taj dokument, jer je pokćerka kod mame u PK. Nema veze što je treća godina po redu da to prijavljujem (po njom, prošle godine sustav nije radio kako treba i zato je prošlo). 

Pitam se da li Porezna uprava može tražiti od mene da dostavljam ZPP obrazac na tuđe ime. I da li imam pravo na olakšicu od 50% bez da itko mora "odričati kćeri".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Ja opet ne vidim da biste trebali išta dostavljati, jer pola olakšice za pokćerku koristite Vi, a pola njezina mama, je li tako? S nekih drugih tema mi je poznato da se olakšica može podijeliti između roditelja, pa pretpostavljam da je to slučaj. Ja bih im se pisano obratila s takvim obrazloženjem, i s uputom da traže takvo odricanje od majke Vaše pokćerke po službenoj dužnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija