Jump to content

c_moonshine

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Situacija je slijedeća.

Otkazana mi je VISA kartica kod Erste Card Cluba u 12mj/2017. Zvao sam njihovu službu naplate i dogovorio obročnu otplatu. Rečeno mi je da to mogu riješavati tako i da uplaćujem svaki mjesec koliko mogu, da je njima bitno da se vidi neka uplata da ne pokreću nikakve postupke. I tako ja već 4 mjeseca uplaćujem po 300kn svaki mjesec i sve super. Da bi 30.04. dobio poziv od njih da ako ne platim pola duga (2000kn) do petka da će se pokrenuti ovrha. Nakon nekog natezanja na telefonu s izrazito bezobraznom gospođom, rekla mi je da mogu uplaćivati po 1000kn, pa po 700kn, ali da moram im doastaviti bjanko zadužnicu. 

NAravno, iz tog razgovora mi ništa nije bilo jasno te sam im uputio slijedeći mail:
 

Citiraj

Poštovani, prije nekog vremena dogovorio sam otplatu duga po VISA kartici obročno, no u međuvremenu sam kontaktiran nedavno telefonski kako bi me se obavjestilo ako ne otplatim polovicu duga do petka i dostavim bjanko zadužnice ovjeren kod javnog bilježnika da će se pokrenuti ovrha. 

Tijekom razgovora mi je oprečno prvo rečeno to, onda mi je rečeno da mogu uplaćivati po 1000 kn, pa da mogu uplaćivati minimalno 700 kn, ali da za sve to moram donosti bjanko zadužnice,ali ako uplatim 2000 kn (polovicu duga) da ne moram, što mi nema nikakvog smisla.

Nadalje, ono što želim saznati je:

1) Ako zaključno s ponedjeljkom 07.05. uplatim 2000kn, da li je to dovoljno da se ne pokreću nikakvi postupci, kako mi je telefonski rečeno?

2) Da li je potrebno uplatiti toliku svotu, ili mogu nastaviti obročno plaćati rate po 700, odnosno 1000kn?

Ovo su mi odgovorili :
 

Citiraj

Poštovani,

 

Kako bi spriječili postupak prisilne naplate i Vama omogućili obročnu otplatu,nužno je da izvršite uplatu u iznosu 2000Kn te dostavite ovjerenu bjanko zadužnicu na iznos tražbine 5.000kn

Preostali dug nastavite otplaćivati s urednom mjesečnom otplatom od  700Kn.

 

S poštovanjem,

Sad mene zanima, da li sam ja njima obavezan dostavljati tu bjanko zadužnicu, ili mogu samo uplatiti 2000kn i da me puste na miru. Po meni je ta bjanko zadužnica sad naglašena jer oni nemaju nikakvo pravo napraviti ovrhu kad nemaju nikakav ugovor sa mnom pa da se osiguraju? Ispravite me ako sam u krivu.

Što mi je najbolje dalje učiniti? Hvala. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija