Jump to content

Stečaj


Malinik

Preporučene objave

Poštovani,

Jedan j.d.o.o vodi spor protiv mene, te je doneseno rješenje općinskog suda u njegovu korist. Rješenje nije pravomoćno jer je uložena žalba županijskom sudu. U međuvremenu sam došla do informacije da je to društvo pred stečajem. Do stečaja će zasigurno doći jer je njihov račun blokiran u povećoj cifri a subjekt više nije u mogućnosti obavljati svoju djelatnost. Na trgovačkom sudu je dobio rok od 60 dana da se odblokira. Njegov jedini cilj je otegnuti stečaj do pravomoćnosti spomenutog rješenja. Ono što me zanima je u kojoj fazi stečaja društvo gubi pravnu sposobnost i koliko može vremena proteći do tada? Da napomenem, to duštvo nema imovine.

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

To Vas ne mora brinuti jer će stečajni upravitelj preuzeti sve postupke i parnice i nastaviti ih voditi radi ostvarenja tražbina, a morate znati da je stečajnom upravitelju cilj unovčiti što više imovine i isplatiti što više vjerovnika (a i dug je imovina). Društvo prestaje brisanjem iz sudskog registra, a stečajni postupci znaju trajati i po nekoliko godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija