Jump to content

LEGALIZACIJA - KOMUNALNI I VODNI DOPRINOS


marinko67

Preporučene objave

Pozdrav, molio bih vašu pomoć oko shvaćanja izračuna cijena komunalnog doprinosa i vodne naknade, nastavno dobivenom izvedenom stanju u postupku legalizacije;

Naime 2013.godine pokrenuo sam postupak legalizacije obiteljske kuće i priadajuće garaže, za koje sam imao građevinsku dozvolu iz 1985. godine, samo nisu baš izgrađeni u predviđenim gabaritima te sam prije 10 dana dobio papire. 

Stoga, utvrđeno je da obiteljska kuća (stamb.objekt do 400m2) ima "viška" 69,55 m3, a garaža (pomoćni objekt) ima viška 151,23 m3. Na to sam platio naknadu za zadržavanje nelegalno izgrađenih objekata u iznosu oko 1050,00 kn

te nakon plaćanja potvrdio da je dokument pravomoćan i sad čekam da mi stigne razlika za uplatu komunalnog i vodnog doprinosa. Znam da me još čekaju troškovi geodetskog elaborata i upisa u gruntovnicu (mislim da je to oko 3000,00 kn),

pa me ubija činjenica da mi nitko nije jasno rekao koliko ću nakon arhitekta i geodetske snimke, naknade za zadržavanje objekta i naknadnih troškova geodetskog elaborata i upisa u gruntovnicu, zapravo imati troška komunalnog i vodnog doprinosa za obiteljsku kuću i garažu.

Nalazim se u Gradu Zagrebu, u II.zoni komunalnog doprinosa, pa bi komunalni dorpinos trebao iznositi 81 kn /m3, samo neznam obračunava li se isti iznos i za kuću i za garažu, ili postoji razlika? 

Prema vodnom doprinosu sam u zoni A, pa za obit.kuću do 400m2 vodni doprinos je 8,44 kn/m3, a za garažu ponovno nisam siguran koliko je vodni doprinos, jer u "cjeniku" nije nigdje eksplicitno navedena garaža, ili barem nisam uspio shvatiti?

Također, ono što me zanima jest; 

U čl.11  st.17  Odluke o komunalnom doprinosu stoji :"Obvezniku komunalnog doprinosa fizičkoj osobi koja je pokrenula postupak za donošenje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađenu stambenu zgradu ili stambeno-poslovnu zgradu koju koristi za vlastite potrebe, ili stan u višestambenoj zgradi, odnosno stambeno-poslovnoj zgradi, umanjit će se utvrđeni iznos komunalnog doprinosa za 300 m3 pri ozakonjenju stana u višestambenoj zgradi ili stambeno-poslovnoj zgradi, odnosno za 600 m3 pri ozakonjenju zgrade."

Odnosi li se to i na moj slučaj, odnosno prema mom shvaćanju, bio bih u potpunosti oslobođen plaćanja komunalnog doprinosa, obzirom da je ukupni dio koji bih trebao podmiriti onaj koji odstupa od važeće građevinske dozvole, a to je 69,55 m3 za ob.kuću do 400m2, te 151,23m3 za garažu ?  Ako je to slučaj, na koji način mogu to pravo ostvariti, odnosno kome se obratiti za to;

 

Unparijed hvala na pomoći !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, marinko67 je napisao:

a za garažu ponovno nisam siguran koliko je vodni doprinos, jer u "cjeniku" nije nigdje eksplicitno navedena garaža, ili barem nisam uspio shvatiti?

Ista cijena kao i za stambene građevine.

 

prije 1 sat, marinko67 je napisao:

Nalazim se u Gradu Zagrebu, u II.zoni komunalnog doprinosa, pa bi komunalni dorpinos trebao iznositi 81 kn /m3, samo neznam obračunava li se isti iznos i za kuću i za garažu, ili postoji razlika?

Obračunava se u skladu sa važećom Odlukom o komunalnom doprinosu, na razliku. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru;

Samo i dalje nisam siguran vrijedi li  čl.11  st.17  Odluke o komunalnom doprinosu stoji :"Obvezniku komunalnog doprinosa fizičkoj osobi koja je pokrenula postupak za donošenje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađenu stambenu zgradu ili stambeno-poslovnu zgradu koju koristi za vlastite potrebe, ili stan u višestambenoj zgradi, odnosno stambeno-poslovnoj zgradi, umanjit će se utvrđeni iznos komunalnog doprinosa za 300 m3 pri ozakonjenju stana u višestambenoj zgradi ili stambeno-poslovnoj zgradi, odnosno za 600 m3 pri ozakonjenju zgrade."

odnosno imam li pravo na nekakav popust u skladu s tim člankom ? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija