Jump to content

Održavanje nerazvrstanih cesta???


anonimno

Preporučene objave

Svaki grad donosi svoj akt...tako ti je recimo u Zagrebu na snazi Odluka o nerazvrstanim cestama, koje održavaju Zagrebačke ceste d.O.o., a možeš je pronaći u Službenom glasniku Grada Zagreba na internetu. Samo pazi, te nadležnosti su zeznute, treba provjeriti status prometnice u aktu o razvrstavanju (ne sjećam se kako se točno zove). Nije ni sve na nerazvrstanim cestama nadležnost jednog poduzeća, recimo za šahtove je nadležno poduzeće koje je postavilo šaht...itd...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osim odluka pogledajte i u Zakon o komunalnom gospodarstvu. Na temelju njega su JLS dužne brinuti za održavanje nerazvrstanih cesta i javnih površina. O načinu obavljanja spomenutih komunalnih djelatnosti donose odluke. Dakle, sve piše u Zakonu o komunalnom gospodarstvu.

 

Ako treba više info - nije problem. Samo pitajte.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve navedeno ok, samo da dodam da je nadležnost jls za obavljanje tih poslova utvrđena zakonom o lokalnoj samoupravi kao lex generalis, pa ide zakon o komunalnom gospodarstvu kao specialis. čak je zadnjim izmjenama zakona o lokalnoj samoupravi (129/05, čini mi se) održavanje nekih cesta višeg reda povjereno jedinicama lokalne samouprave. no to je evo stavljeno samo na papir, a čini mi se da će jako teško zaživjeti. nema ni provedbenih propisa, ničega....stvarno ne znam što je pisac zakona htio reći...:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na odgovorima!!

Ako netko ima još nešto za savjetovati, slobodno pucajte!!

 

Zanima me ta problematika pa sam postavio pitanje!!

 

Ukoliko nekim od zakona u budućnosti zakonodavac prepusti održavanje cesta viših kategorija pojedinim jedinicama lokalne uprave i samouprave biti će to teška ####ona zato što pojedine općine nemaju love ni za običan prometni znak!!! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija