Jump to content

Otkaz (izvanredni) - pauza u prelasku s jednog na drugi posao


dara068

Preporučene objave

Bok! Molim za što brži odgovor! Dogovorila sam usmeno s poslodavcem sporazumni raskid ugovora o radu na neodređeno, pa me zanima da li moram odraditi otkazni rok ili možemo staviti da odnos prestaje s datumom koji želimo, npr. za 3 dana? Obzirom da postoji određena bojazan s moje strane da će se poslodavac predomisliti, što ako se on odluči da mi da otkaz pri čemu bih bila primorana odraditi otkazni rok? To bi mi bio problem, jer trebam preć na drugi posao, pa me zanima kakve mogućnosti su mi na raspolaganju a da ne moram odraditi otkazni rok? U kojim slučajevima i na koji način se može dati izvanredni otkaz, da li ga je dovoljno poslati mailom poslodavcu?

Drugo pitanje je vezano za prekid radnog staža. Ako sve bude kako smo dogovorili imat ću 3 dana prekida radnog staža t.j. neću bit prijavljena kod niti jednog poslodavca. Da li je u ovom slučaju potrebno prijaviti se na HZZO i burzu? 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako radni odnos prestaje pisanim sporazumom radnika i poslodavca, onda se u tom sporazumu može precizirati i točan trenutak prestanka radnog odnosa, dakle bez potrebe da se odrađuje otkazni rok (koji inače dolazi u obzir, kako i sam naziv kaže, u slučaju otkaza ugovora o radu).

Za izvanredni otkaz ugovora o radu morate imati opravdan razlog, a prema našoj prevladavajućoj sudskoj praksi, novo zaposlenje to nije, pa si vodite računa, jer ako se poslodavac zainati, mogao bi vam stvoriti izuzetno velike probleme.

Za drugo pitanje, smatram da nema potrebe, ali kako vezano za to nisam 100% siguran, slobodno me ispravi netko tko je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija