Jump to content

Razvod


Antonija29

Preporučene objave

Imam problem sa bivsim suprugom. Razvedeni smo oko dva mjeseca iako vec pola godine ne zivimo zajedno. Razvod je bio sporazuman i sve smo usjeli dogovoriti uz puno muke. On je stao u nasoj kuci i isplatio me za sto smo sastavili ugovor kod odvjetnika i sve se dogovorili. Po svoje stvari sam isla u dva navrata sto je bilo jako mucno zbog njegovog vrijeđanja i maltretiranja. Jos uvijek imam nekih stvari koje mi trebaju. Jos mi je i neka posta stigla sa suda iz gruntovnice za stan koji sam kupila i neda mi ju. Svaki puta kad pocnemo komunikaciju oko djece nakon par normalnih recenica on krene sa vrijeđanjem i maltretiranjem. Alimentaciju sam naivno prihvatila 2000 kn uz dogovor da ce mi tenkirati auto 500 kn koliko potrosim jer vozim djete u skolu. O djeci se ne brine uopce. Sa starijim djetetom nema nikakav kontakt jer je svaki zajednicki trenutak iskoristio da prica o meni u negativnom kontekstu. Sa mlađim se viđa u prosjeku sat vremena tjedno. Mene zanima trebam li prijaviti centru njegovo ponasanje prema djeci za sto imam cak i dokaze u porukama, gdje vrijeđa mene pa i njih? Kako da dođem do svojih stvari? I mogu li dici iznos alimentacije s obzirom da u nicemu nesudjeluje, a djeca imaju 12 i 16 godina? Starije djete ima  zdravstvenih problema i sve obavljam sama nakon razvoda. Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče uzimanja Vaših osobnih stvari koje Vam on ne dozvoljva uzeti, možete zatražiti asistenciju policije kad ih budete htjeli uzeti iz kuće..

Svakako sve što opisujete, prijavite, pisanim putem (možete i usmeno) djelatnicima nadležnog CZSS...

Takodjer možete pokrenuti ovršni postupak, ili otići u FINU radi izravne naplate potraživanja uzdržavanja temeljem ovršne isprave (sudske presude)..

U svako doba možete zatražiti povećanje uzdržavanja ako smatrate da svota uzdržavanja nije dostatna za dječje potrebe, tj. pokreniti sudski postupak poradi izmjene važeće odluke o roditeljskoj skrbi u segmentu povišenja svote uzdržavanja..

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 20 minuta, Antonija29 je napisao:

Puno hvala na odgovoru. Sudski postupak pokrecem tuzbom preko odvjetnika ili? 

To Vi sami odlučujete, ako sami znate netreba Vam odvjetnik, no moj savjet Vam je da to ipak prepustite stručnoj osobi, a možete u Državnom uredu svoje Županije zatražiti i besplatnu sekundarnu pravnu pomoć kad su mld. djeca i njihova prava u pitanju (besplatne odvjetničke usluge)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija