Jump to content

invalidska mirovina


infoarti

Preporučene objave

Pozdrav, podnijela sam zahtjev za invalidsku mirovinu i dobila obavijest o OPCEM GUBITKU RADNE SPOSOBNOSTI. Rješenje nije stizalo, pa sam otisla u HZMO, gdje su mi rekli da mi fali osam mjeseci tog obaveznog radnog vijeka. Koje su sanse da ce rjesenje biti u moju korist i sto mogu uciniti? Hvala i lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

hvala najljepsa na odgovoru. 

Bila sam jucer. Nisu mi MOGLI nista reci. Pozivaju se na zakon koji je striktno odredjen sto se tice uvjeta, govore da ce se tu tesko bilo sto napraviti, ali NITKO nije decidirano rekao da ce me odbiti. Da li znate je li moguc nekakav dokup jer navodno vise ne postoji dokup staza?

Hvala i lp

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , hurus je napisao:

Dokup nije moguć retroaktivno. Znači vi možete dokupiti radni staž koliko vam fali do propisanog uplačujući to mjesečno. Ako vam fali npr. 22 mjeseca toliko ga morate uplačivati. Mislim i nisam siguran da je minimalni staž osiguranja za mogućnost invslidske 15 godina.

Dokupa mirovine nema vec dugi niz godina, ovo sto vi spominjete je produzeno osiguranja, dali ona moze placati produzeno osiguranje u trajanju od 8 mjeseci (to uplacivanje mjesecno vas dodje cca malo manje od 600 kn) mora pitati na HZMO-u ili HZZ-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija