Jump to content

Supruga osuđena za obiteljsko nasilje, a ima prijedlog czss za skrbništvo


kudakamo

Preporučene objave

Molim savjet, što i kako dalje učiniti.

Supruga je nepravomočno osuđena na 12 mjeseci uvjetno ili 30 dana zatvora ako ponovi nasilje. Uložila je žalbu. Od tada je prošlo cca 40 dana.

 Bili smo na sudu za rastavu braka (imamo dvoje malodobne djece, 9g i 16g) i sudkinja još nije, ali se bojim da će na prijedlog CZSS koji je predložio da majka ima skrbništvo nad djecom tako i napraviti. Na sudu je toliko neistina sa njene strane izneseno, da nemam riječi, a prikazala se kao jadna i zlostavljana žena..... Upravo je sav svoj gnjev usmjerila da mi lažima oduzme djecu, a ne da donese dobrobit djeci.  Na žalost ja sam psihički i ucjenama bio zlostavljan.

Evidentna je naklonjenost czss  i centra gdje smo bili na savjetovanju, odnosno jedne osobe. Po odluci suda, na pripremnom ročištu, prije 2 mjeseca bila je određena i posebna skrbnica koja nije  djecu niti nas kontaktirala, razgovarala, samo je na sudu izjavila da se slaže sa odlukom czss i izasla iz sudnice. Koja je to gljiva i očigledna uhljebljenica!! Došla je samo po dnevnicu!!

Djeca su u tretmanu u Poliklinici. Prije prvog odlaska u Polikliniku djeca su bila izložena supruginom pritisku što moraju reći....

Najmanje 10 mailova sam do sada uputio u CZSS i upozoravao na suprugino manipulativno ponašanje sa djecom i nastavljanje obiteljskog nasilja, vrijeđanje pred djecom i emotivnim ucjenama prema djeci..... Nisu poduzeli ništa, niti su me zvali na razgovor (iako sam ih molio i tražio....). Govori djeci da ce ona biti skrbnik, jer nije kurva, niti psih. bolesnik a ima svoj posao... da ja kao otac ništa ne vrijedim i da nikada neću dobiti skrbništvo, viđanje itd..  

Nedavno sam je ponovno prijavio policiji za nasrtanje na dijete, vrijeđanje mene pred djecom, nisu još ništa poduzeli. Kako ih natjerati da počnu raditi svoj posao????

U centru u koji smo bili upućeni, nisu napisali da sam bio  spreman za suradnju, nudio načine rješavanja obiteljskog odnosa i viđanja djece, nisu napisali koliko sam bio više spreman za suradnju. Također su naklonjeni majci. Potpuna diskriminacija!!!!!

Što poduzeti i napraviti za ovakvu očigledna naklonjenost. Kako dalje??

Sa djecom sam u izvrsnim odnosima, i oduvijek sam o njima skrbio brinuo  i bio sa njima, sve im omogućio kao roditelj.

Starije dijete, a i mlađe hoće i pristaju na moje prijedloge za viđanje 7 dana kod mene 7 kod mame! Njihova mama to neželi i strahovito ih zbog toga ranjava emotivno! Zagrizla je za alimentaciju i nepušta !!

Ja samo želim dobro svojoj djeci i tako sam i izjavio da svoju djecu želim imati ravnopravno i da tražim ravnopravno roditeljstvo. Da zato što sam otac nisam manje vrijedan kao roditelj.... Jedina mi je nada da će sudkinja sve to primjetiti, ali ...... 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CZSS možete prijaviti nadležnom Ministarstvu radi neadekvatnog postupanja, a i CZSS se nemate što obraćati putem e-mail-a, već pisanim putem, podneskom na koji podnesak su se dužni očitovati, a što će Vama koristiti u sudskom postupku...

Nadalje, ako se bračni drugovi koji imaju mld. djecu ne mogu dogovoriti prilikom sprovođenja obaveznog savjetovanja prije razvoda braka, te medijacije pri CZSS, te potpisati Sporazum o roditeljskoj skrbi nad zajedničkom djecm (čl. 106. ObZ), djeci se, u sudskom postupku, imenuje posebni skrbnik koji bi trebao štititi prava mld. djece sukladno pravima koja im garantira Obiteljski zakon, tako da možete u sudskom postupku zatražiti izuzeće navedene skrbnice ako smatrate da se neadekvatno "bori" za prava djece, te imenovanje novog skrbnika...

I na kraju, bez obzira što je prijedlog CZSS da djeca žive sa majkom, to ne znači da će tako i biti i da će sud, kad sagleda sve činjenice koje idu u prilog dobrobiti djece, prihvatiti njihovo mišljenje, doduše u većini slučajeva prihvati, ali ne uvijek, to je samo njihov prijedlog koji ne mora biti presudan za donošenje sudske odluke...

Sretno i budite ustrajni i uporni..!

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! Hvala na podršci!

Jednostavno moram dati ovaj komentar. Unaprijed se ispričavam svima, a pogotovo majkama koje su pretrpijele nasilinštvo!!

Da je kojim slučajem obrnuta situacija, otac osuđen za obiteljsko nasilje, centar bi zasigurno isto napravio, dodijelio djecu ocu obiteljskom nasilniku! To je zasigurno najbolje za djecu, roditelje.....jaaaaako sam skeptičan, a povjerenje u instiicije sam odavno izgubio, samo zato što je ravnopravnost i pravednost u 99% privilegija samo jednog roditelja, važno je samo da je žensko, zna manipulirati neistinama, pustiti koju suzu, zajecati  i to je to i bingoooooo.

Neznam o kojoj se ravnopravnosti i jednakosti spolova, a pogotovo roditeljstva se razglaba.

Treba dodjeliti automatizmom djecu bez obzira na sve majkama i neka to bude zakonom uređeno, i nema više mučenja sa nama očevima. To je nekima riješenje, kao što je bilo  i Hitleru.

Sudkinja, zapisničarka, dvije iz soc sluzbe, vježbenica, soc skrbnik, ne računam odvjetnice ni bivšu, u sudnici nasprem jednog oca, roditelja, ništa manje vrijednog.  Stvarno prava ravnopravnost spolova ....da bih riječ još rekao.

Javit cu kakvu je sud donio odluku, 99,99% zasigurno pravednu, jer je od pravednika i dobio preporuku....  Pozzzzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...
, Željac047 je napisao:

Dapače, javite i držite se...sretno još jednom!

Sud je donio privremenu mjeru da djeca žive sa majkom. Stariji sin, a i mlađi su ogorčeni što se nemožemo više viđati, jer žele provoditi jednako vrijeme samnom kao i sa mamom. Sa djecom imam oduvijek izvrstan odnos, ali zbog privremene mjere, i njima i meni je teško zbog jako malog viđanja i druženja. Za želju za više viđanja, trebam li išta objašnjavati vezano za bivšu??? Sve zabrane van sudske odluke, nema dogovora jer ona neželi i time postaje neprikosnoveni "vlasnik" djece u svemu..... a czss joj to dopušta. Kažu, dogovorite se, a ona neće i tako u krug, a ja se nemogu sam sa sobom dogovarati!!! Slijedi vještaćenje koje sam zatražio i koje je prilično skupo, ali nema veze..... i nepravedna borba sa sustavom koji je toliko nakaradan da nemam rijeći.

Hoće li itko to shvatiti i nas očeve staviti u ravnopravan položaj????? Ali tko to neokusi na svojim leđima nemože ni razumjeti......

Nema predaje!

Volio bih shvatiti sustav, sudstvo, te sve žene , osobe, uhljebe i sl. i ostale koji ne mogu razumjeti i shvatiti, da smo i mi očevi roditelji i da u najmanju, ponavljam u najmanju ruku kao i majke volimo svoju djecu i želimo o njima jednako brinuti i izvesti ih na pravi životni put. Da djeci treba i tata, a ne samo mama, pa i kad nema ili je nemoguć dogovor između roditelja, voditi se načelom ravnopravnog roditeljstva jer je to najbolje za djecu. Nemoguća misija??????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, prvo hvala što ste se javili, nažalost lošim vjestima i po Vas, koliko vidim i po Vašu djecu, a ako je tome svemu tako, loše i za sve nas i svi bi se trebali zapitati što se to događa, zašto i do kada tako, iskreno  suosijećam sa Vama...

Jedino Vam mogu sugerirati da se obratite jednoj od sljedećih Udruga: "Udruga dijete i razvod" prof. A. Kramar, "Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo" ili Udruga "Dudeki", njihove kontakt podatke imate na netu i zatražite od njih da Vam pruže podršku i svekoliku pomoć (pravnu idr.) u toj, kako navodite, "neravnopravnoj borbi" za prava djece, a i Vaša prava,  kao i jednakost roditelja pred sudovima i ostalim institucijama koja se bave rješavanjem tih, nimalo lakih, problema i da Vam, od svega srca, zaželim da uspijete u istoj...

Mogu Vam, ako zatreba, predložiti i adekvatnog odvjetnika, izuzetno stručnog za Obiteljsko pravo, kao i za Međunarodno pravo...

Još jednom, svaku sreću Vama i Vašoj djeci, držite se i SRETNO...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što je gotovo kod svih očeva, centar napiše a sud potvrdi (copy - paste). Žalosno i smiješno.

Hvala na preporukama nevjerujem da udruge tu mogu puno učiniti, ali valja pokušati. 

Imam odvjetnicu koja se isto bori svim mogućim pravnim sredstvima, uložili smo žalbu, zatražili vještaćenje, nebrojne predstavke, tražili očitovanje od czss zbog nepravilnosti, propusta, naklonjenosti (kako kažu, neće vrana sama sebi iskopati oći) ....... Sudkinja unatoć svemu prihvača njihovo očitovanje, katastrofa. Iako privremena skrbnica nikada nije niti razgovarala niti je vidjela niti mene niti djecu, na sudu se slaže sa preporukom centra itd itd.

Koliko uhljeba u czss samo u ovom području lijepo živi..... naravno svaka čast izuzetcima!

Zaboravih napisati da me bivša lažno prijavila za obiteljsko nasilje, sve je izmislila, otišla u centar, oni napisali prijavu policiji..... cak je i starijeg sina htjela uplesti da joj bude svjedok, na što je ovaj odbio i rekao joj da laže i izmišlja..... bili smo na sudu, odbačena je njena lažna prijava, oslobođen sam. Ni to sudu a ni centru nije bilo dovoljno. Što reći.

Sada čekamo odgovor na našu žalbu i vještaćenje.

Da može, dajte mi kontakt za odvjetnika, svakako može pomoći. Puno Vam hvala.

Javit ću se opet ako se nešto promjeni. Svaki savjet mi je dobrodošao.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija