Jump to content

Gubitak godišnjeg odmora


baška

Preporučene objave

Radim u firmi od 06.mj.2017. na neodređeno vrijeme. Do sada je firma mijenjala ime tri puta i svaki put smo potpisivali novi ugovor o radu. U 03.mj.2018. rečeno mi je da imam 2 tjedna godišnjeg odmora za 2018.g., a u 04.mj. opet se promijenilo ime firme  i odjednom imam samo 6 dana jer je to nova firma. Da li je moguće da ukoliko nisi imao nikakav prekid, radiš neprekidno na istom mjestu, isti je vlasnik, zbog mijenjana imena firme izgubiš dane godišnjeg odmora? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li se promjenila firma ili ime firme?

Stara firma Vam je trebala isplatiti neiskoristeni godisnji ako ga niste iskoristili prije promjene firme.

Jeste iskoristili nesto godisnjeg u 2018? Ako niste, nije mi bas jasno kako ste na ugovor na neodredeno u 3. mj. imali samo 10 dana godisnjeg, i u 4. mj. 6 dana kad je minimum 20 dana u godini, tj. brojeci od 3. mj. 17 i od 4. mj. 15 dana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I OIB firme je ostao isti? Ako je OIB ostao isti, onda je to i dalje ista firma, nema prekida radnog odnosa, i do daljnjega imate pravo na puni GO (do daljnjega -> pod pretpostavkom da u ovoj godini neće doći do prekida radnog odnosa).

Ako se OIB mijenjao, to je druga firma, znači da vas je poslodavac trebao odjaviti s jedne i prijaviti na drugu firmu. Provjerite na mirovinskom. Kako bilo, u ovom ste slučaju u prvoj firmi trebali ostvariti pravo na razmjeni GO (to je puni go : 12 X mjeseci rada za tu firmu (3?). Puni GO je 20dana ako radite 5 dana u tjednu, odnosno 24 dana ako radite 6 dana u tjednu). Ono što od toga niste iskoristili, stara firma vam je trebala isplatiti kao neiskorišteni GO. U novoj firmi bi trebali imati pravo opet na razmjerni dio GO.

Moja pretpostavka je da bi vam ovih 6 dana što su rekli trebalo biti baš taj razmjerni GO za staru firmu, dok vam za GO u novoj firmi još nisu rekli? A ovo 2 tjedna za 2018-u, što su vam prvo rekli, možda dolazi od toga što vam 2 tjedna mora omogućiti koristiti u ovoj godini, a ostatak može i u idućoj?

Kako god, imajte na umu da za punu godinu rada imate pravo na najmanje 4 tjedna godišnjeg (što se može razmjerno raspodijeliti na više firmi), pa pratite i budite oprezni.

A moja preporuka je da od tog poslodavca odete što prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija