Jump to content

djetinji dio


anonimno

Preporučene objave

Nastavljam temu vezanu na nasljedstvo. Naime, iza smrti mog djeda i bake, koji su umrli bez oporuke, kao pravni nasljednik ostao je jedini moj otac koji nema braće ni sestara. Iza njihove smrti ostalo je nekoliko nekretnina, a i jedna posebno velika i atraktivna koja je vraćena kao oduzeta imovina. Saznala sam da je istu prodao, a ostale nekretnine je iznajmio. Znam da ne mogu tražiti nešto dok je on živ, ako on to ne želi dati, ali kako mogu onda ja imati sutra djetinji dio ako on sve proda i iznajmi a da se ja nigdje niti ne spominjem. Šta mogu napraviti i imam li i ja pravo na prodanoj nekretnini , a koja je isključivo mog pok. djeda. Uz mog oca ja sam jedini nasljednik (jedino dijete koje moj otac ima).Molim hitan odgovor, kome se mogu obratiti na sudu. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je njegova imovina i moze s njom sto god hoce. Nikakvih prava nemate.

 

Naknon smrti, ako ostane imovine kojom nije raspolagao za zivota, imate pravo na zakonski dio, a ako je ostavio oporuku imovina ce se rasporediti sukladno njoj. Eventualno tada mozete traziti nuzni dio (valjda je to ono sto vi nazivate djetinji?).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija