Jump to content

Naknada štete


IvanB1

Preporučene objave

Poštovani, 

u presudi općinskog suda je navedena naknada štete za oduzetu imovinu. Presuda je postala pravomoćna jer nije bilo žalbi. Kako da čovjek sada dobije presuđene novce. Kome mora poslati tu presudu, svoj broj računa i zatražiti da mu se isplati njegov novac jer u presudi se ništa ne spominje? 

 

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, sorry, prilikom uhićenja je oduzet mobitel, tablet i još neka informatička oprema i nema je više, izgubljena negdje na relaciji MUP, državno odvjetništvo, pa je okrivljenik na zadnjem ročištu zatražio povrat imovine. Kad to nije bilo moguće, sudac je odredio 6300 kn ili 6800 kn odštete (ne sjećam se točno), ali ništa nije naveo kako. Donio mi je čovjek taj papir da mu natipkam zahtjev, ne znamo što bi, kako da zatražimo odštetu, od koga, tko bi mu to isplatio, državni proračun? Nema nikakvih uputstava kako tu rečenicu u presudi pretvoriti u novce. Čovjek si želi kupiti novi mobitel i tablet. 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Okrivljenik je osuđen ili oslobođen? Jesu li oduzeti predmeti bili upotrijebljeni za počinjenje kaznenog djela? (jer ako jesu, tada se moraju trajno oduzeti i uništiti, a ako nisu, u pravu ste, moraju se vratiti.)

E sad, ako je tako kako kažete, da su oduzeti predmeti negdje izgubljeni (a da su trebali biti vraćeni), da je sud utvrdio njihovu vrijednost u visini 6.300,00 kn, onda morate protiv RH povesti zaseban postupak za naknadu štete, kojemu je preduvjet da ste prvo Općinskom državnom odvjetništvu, Građansko upravnom odjelu, podnesete zahtjev za mirno rješenje spora, u kojemu ćete opisati okolnosti, dostaviti dokaze, i predložiti da Vam isplate taj novac, a da ne morate pokretati parnicu za naknadu štete. Ako je zahtjev osnovan, ODO-GUO će mu udovoljiti i odrediti da se novac isplati iz proračuna. Ako nije, zahtjev će se odbiti pa će Vam preostati da pokrenete parnicu ili odustanete od zahtjeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

A koliko se oduzeti predmet moze zadrzati? Npr mom suprugu je oduzet novi mobitel star tek jedan dan, prilikom uhicenja. Bio je u istraznom zatvoru 6 mjeseci, u tom periodu ja uredno placam tarifu i ratu za uredaj. Po izlasku iz zatvora mobitel se ne vraca, dajemo zahtjev ODOu za povrat mobitela posto je proslo dovoljno vremena da si sa njega uzmu sto im treba, mada ponavljam mobitel je nov te na njemu nema apsolutno nista. I evo do danasnjeg dana nismo dobili ni odgovor ni mobitel za koji placamo pretplatu do 9 mjeseca 2020 godine. Sto mozemo napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija