Jump to content

Ostavinska rasprava, pokretnine


kovacevicm1

Preporučene objave

Po ostavinskoj raspravi nakon djedove smrti pripalo mi vlasništvo nad pokretninom (auto, traktor) u cijelosti i 1/2 dijela ostalih pokretnina (priključni strojevi na traktor). U danjem tekstu rješenja piše da ovi priključci nisu ušli u sastav ostavinske imovine. Jel to sad znači da ja nisam vlasnik te 1/2 ostalih pokretnina? Ps. 1/2 od majke, ona je i naslijedila kuću..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Paradoks je da u rjesenju pise da ste naslijedili 1/2 prikljucnih strojeva, da bi dalje pisalo da nisu usli u sastav ostavine. Pise li u rjesenju tocno kako ste napisali da ste naslijedili "1/2 pokretnina (priključni strojevi na traktor)" ili ste ovo u zagradi dopisali u postu samo da se shvati o cemu se radi?

Nije li mozda bila namjera da prikljucci ne ulaze u ostavinu jer su "dijelovi" traktora pa ste naslijedili traktor sa svim prikljuccima u cijelosti, a ostale pokretnine (pokucstvo, zlato, umjetnine, vrijednosni papiri, itd.) ste naslijedili 1/2?

Imate li ostale pokretnine osim prikljucaka za traktor? Postoji li problem s prikljuccima za traktor, tj. trazi li majka polovicu prikljucaka? Ciji bi prikljucci za traktor trebali biti ako nisu usli u ostavinu kad je sve podijeljeno izmedu Vas i majke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija