Jump to content

Zanimljivo, neplaćeni ili plaćanje doprinosa


anonimno

Preporučene objave

Zaposlen sam u firmi i zatražio sam 2 mjeseca neplaćeno, poslodavac mi je to odobrio. Kad sam vidio da neću imat zdravstveno i mirovinsko zamolio sam ga da mi uplaćuje sve doprinose, a da ću se ja odreći plaće (pošto idem na jednu privatnu obuku u inozemstvo). On je pristao, no sad izgleda da postoje prepreke u provođenju te odluke. O čemu se radi?? ?Možemo li napravit sporazum o naknadi štete, što me neće bit ( to mi predlaže jedan odvjetnik) pa da u sporazumu piše da neću primat neto plaću, al' da mi on uplaćuje mirovinsko i zdravstveno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpuno pogrešno odgovarate čovjeku. Radim u državnoj službi i sporazum o naknadi štete koju radnik učini poslodacu predviđen je u našim aktima. Nadalje, temeljno je pravilo da vrijedi uvijek za radnika povoljnije pravo, stoga ako poslodavac ima volju, usprkos tome što radnik traži neplaćeno, ostaviti ga u radnom odnosu, onda se to može provesti upravo kako je odvjetnik savjetovao osobu. Naime, poslodavc u tom periodu trpi štetu i mora angažirati drugog radnika. Radnik može potpisati sporazum (ovjeriti ga kod j. bilježnika) kojim pristaje da se počinjena šteta poslodavcu naplati ustegom isplate plaće i to upunom iznosu, az period dok je odsutan. Nema prepreke da se ovako provede.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpuno pogrešno odgovarate čovjeku

 

netočno

 

 

Radim u državnoj službi i sporazum o naknadi štete koju radnik učini poslodacu predviđen je u našim aktima

 

Kakve to veze ima s neplaćenim koji je odobren od strane poslodavca? - nikakve

 

 

 

usprkos tome što radnik traži neplaćeno, ostaviti ga u radnom odnosu, onda se to može provesti upravo kako je odvjetnik savjetovao osobu. Naime, poslodavc u tom periodu trpi štetu i mora angažirati drugog radnika. Radnik može potpisati sporazum (ovjeriti ga kod j. bilježnika) kojim pristaje da se počinjena šteta poslodavcu naplati ustegom isplate plaće i to upunom iznosu, az period dok je odsutan. Nema prepreke da se ovako provede.

 

Daj malo prolistaj kolektivni ugovor državne firme u kojoj radiš, biti će ti sve puno jasnije nakon toga (velim jasnije, jer ovo što si ovdje napisao i savjetovao je pogrešno 100%)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa shvati već jednom da se u tom slučaju uopće ne radi o neplaćenom, dakle poslodavac mu ne bi odobrio neplaćeni dopust, nego bi mu potpisao da je suglasn da ide na taj tečaj, nadalje utvrdio bi da poslodavac zbog toga trpi štetu, a suglasnost stupa na snagu tek potpisom sporazuma o naknadi štete.

Sasvim uredna i legalna stvar, malac nadam se da je konačno jasno i nemoj bjesnit toliko u prazno. Shvati što znači za radnika povoljnije pravo. Poslodavac može ugovoriti uvjete rada koji su za radnika povoljniji. :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija