Jump to content

skidanje ovrhe sa pokretnina


Sashs

Preporučene objave

ukratko,auto 2004.g. sadašnje vrijednosti 15,000kn,dug kojim je ovršen je 50,000 i raste......auto je u lošijem stanju nego li je bio prije cca 5 god....kad je ovršen.

osoba,socijalni slučaj, ga ne želi popravljat,tj. financijski nemože....želi ga prodat i kupit drugi.....auto nije oduzet zbog toga jer je neophodan za funkcioniranje te obitelji....šta se može učinit po tom pitanju...kako maknut ovrhu ako je uopće moguće......hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dug je neki već od prije,nakon što su uvidli da dotična upisala vlasništvo, odmah su zvali iz MUP-a da se donese knjižica da udare pečat,drugo nisu imali šta ovršit,a vozilo je obitelj dobila....te im sad to stvara još veći problem kad je u kvaru,nema se za popravak a treba im....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 57 minuta, Sashs je napisao:

auto nije oduzet zbog toga jer je neophodan za funkcioniranje te obitelji.

Nažalost, nije im zbog toga auto ostavljen već je takav tijek postupka. Prvo se donese rješenje o ovrsi na vozilu, izvrše se zabilježbe na Fini i Mup-u, a tek iza toga se ovršeniku dostavlja rješenje o ovrsi i zaključak u kojem se ovršeniku daje rok od 8 dana da preda vozilo i to na način kako je to navedeno u  tom rješenju o ovrsi. A ako ovršenik ne preda vozilo, ono će mu biti oduzeto bez obzira gdje se zatekne.

Da li je ovršenik zaprimio to rješenje i je bilo održano uredovanje sudskog ovršitelja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 40 minuta, Sashs je napisao:

ovako,otac dotičnog ovršenika je digao gotovinski kredit te je tako kupio auto i darovao ga svom djetetu,samohranoj majci 3-oje djece,jedno s invaliditetom....tad ga ona upisuje na sebe i nedugo zatim dobiva i ovrhu nad istim.....uredno ga registrira i vozi....sve do sada....prima socijalu i nemože izvršit popravak.....znači zašto joj se ne oduzima auto,prošlo 5 god.? nije dobila nikakvo riješenje sem ovog da se ovršava i da donese knjizicu na upis zabrane.....riješenje od socijalnog kaže kako je utvrđeno da je auto neophodan za korištenje i funkcioniranje te obitelji,te da će i dalje moć primat socijalnu pomoć.....jer socijalni slučaj nemože bit socijalni ako ima nekr. i pokretnine.....e kako onda taj auto može bit predmet ovrhe? to je što znam.....zanima me na koja vrata otić te pokušat pomoć dotičnoj osobi,ako se može,jer ovo je ko u Africi....hvala na pomoći...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da je ovrhovoditelj dostavio prijedlog za ovrhu na motornom vozilu, te da je sud izdao rješenje o ovrsi i da su napravljene samo zabilježbe na Fini i Mup-u, tako da se auto ne može prodati. Ovim zabilježbama ovrhovoditelj je stekao založno pravo na tom automobilu.

Po ovome što kažete, predmet stoji i po njemu se ne radi. Gospođa je trebala dobiti rješenje o ovrsi (na koje se može žaliti u roku od 8. dana) i uz njega taj zaključak da je dužna predati vozilo, jer da će joj se u protivnom oduzeti. Potom daljnji postupak ide da se to vozili, bilo dobrovoljno predano ili oduzeto, povjeri na čuvanje kako već piše u tom rješenju o ovrsi, zatim se utvrđuje njegova vrijednost i potom ga se na dražbi prodaje i od prodajne cijene se namiruje dug. Predmet je u fazi da su se ovrhovoditelji zabilježbom osigurali i da im cijelo vrijeme rastu kamate na taj dug, sud je pasivan i od ovakvog stanja nitko nema koristi. 

Najbolje bi bilo da gospođa pođe na sud i napravi uvid u svoj spis, te vidi je li stanje ovakvo kako sam navela. Također može zatražiti da osobno na sudu predigne rješenje o ovrsi kako bi mogla što prije uložiti žalbu i pokrenuti postupak iz mrtve točke. Ukoliko je stanje ovako, trebala bi napisati podnesak ili ako bude odmah slala žalbu može u njoj to navesti, da požuruje postupanje u svome predmetu iz razloga koje ste naveli, te ne bi bilo loše da dostavi i poseban zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku (požuriti će postupak, a i nema što izgubiti, eventualno uz to dobiti i nekakvu naknadu koja joj je s obzirom na situaciju potrebna).

I u pogledu Vašeg pitanja za izuzimanje auta kao predmeta ovrhe, to može navesti u žalbenim razlozima kada zaprimi rješenje o ovrsi, međutim mišljenja sam da su joj šanse vrlo male po tom pitanju, jer jednostavno auto nije predmet koji je po Ovršnom zakonu izuzet od ovrhe.

Ovim što sam navela, ili će se postupak pokrenuti i u nekom vremenu obustaviti, jer se auto ne može prodati (postoje različiti načini kad dolazi do obustave) ili će se prodati i bar dio duga podmiriti.

uređeno: od Borbena7
ispravak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija