Jump to content

dostava u kaznenom postupku

anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć, kao okrivljenom dostavljena mi je prvostupanjska presuda poštom protiv koje sam u roku izjavio žalbu,presuda je otpravljena 17.10 ,ja sam je na pošti preuzeo 23 10. Nakon što sam primio žalbu na odgovor koju je izjavio ODO zatražio sam uvid u spis u sumnji da je žalba antidatirana I IMAO SAM ŠTO VIDJETI ,DATUM na dostavnici ODO-a je prepravljan,dostavnica nije ovjerena niti potpisana od strane dostavljača,u popisu podnesaka u spisu također je ispravljan datum.Sumnjam da je ODO uložio žalbu nakon što je moja žalba stigla sudu,a nakon proteka žalbenog roka.Što da radim?Kome da prijavim ovo sve ,to je sramotno.

Dijeli na drugim stranicama

Napiši podnesak kojim prigovaraš pravovremenosti žalbe ODO. i o tome pošalji obavijest predsjedniku suda i Općinskom državnom odvjetniku. Predloži da se žćalba odbaci kao nepravovremena.

Ako to ne urodi plodom podnesi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počiinitelja ODO Zagreb i priloži jednu na spis. :-?

Nakon što sam primio žalbu na odgovor koju je izjavio ODO zatražio sam uvid u spis ....

Sumnjam da je ODO uložio žalbu nakon što je moja žalba stigla sudu,a nakon proteka žalbenog roka.

ove sumnje ste mogli napisati u odgovoru na žalbu..iako, ne vidim u čemu je problem..u tome što je i odo uložilo žalbu? pa i oni imaju to pravo, zašto ga ne bi koristili..

u svakom slučaju, stranci rok za ulaganje pravnog lijeka teče od dana primitka odluke..to znači da strane u postupku ne moraju, u pravilu rijetko se i dogodi, iz raznoraznih razloga, da baš isti dan zaprime tu odluku..

ova brljava sa dostavnicom, po meni ide na dušu suda odnosno sudskog dostavljača..i to upravo iz razloga što kažete da je i u sudskom spisu u popisu podnesaka ispravljan datum..

nema tu što odo da istražuje, već sud da malo prekontrolira kako se to otprema pošta..

Sigurno da imaju pravo na žalbu to nitko ne osporava,ali imaju pravo na žalbu u žalbenom roku isto kao i okrivljeni.Da je dostava presude trajala punih 9 dana od otpreme i to u istoj zgradi putem sudskog službenika ?????Dostavnica nije ovjerena niti potpisana od strane dostavljača,pa takva škrabotina u spisu ne može imati karakter javne isprave ili se sve može u našem pravosuđu.Pa neka mi netko onda stavi pod nos famu o pravednom suđenju i ravnopravnost pred sudom!!!!

I još nešto,ja imam rok na pošti da preuzmem pismeno 5 dana,u protivnom se isto vraća sudu,a oni imaju rok 9 dana????S tim da je preko datuma uredno napisan drugi datum.Smatrali su da se ja neću žalit jer je postupak relativno povoljno za mene okončan( radi se o prometu).Ali bilo je velikih propusta u suđenju i ja sam se žalio.Sumnjivo je i to da je ispravak datuma u popisu podnesaka upravo vezan za dan kada je sud primio moju žalbu. A rok za odgovor na žalbu mi još teče i sigurno ću to sve navesti u odgovoru,a razmišljam da sve dam u novine.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija