Jump to content

Podjela bracne stecevine sporazumni razvod


zzivanazzu

Preporučene objave

Pozdrav, suprug i ja se zelimo sporazumno rastati. Mnogo njegovih novaca ulozeno je u nas stan, koji glasi na mene (dobiven nasljedstvom). Dogovorili smo da cu mu vratiti cijeli iznos ulozen u stan, obzirom da ja zelim rastavu. Trebamo li o tome detaljno pisati u zahtjevu za sporazumni razvod ili da odemo kod odvjetnika/biljeznika i ucinimo poseban ugovor o podjeli bracne stecevine? Trebamo li imati racune koji pravdaju cjelokupan iznos koji mu placam ili mozemo proizvoljno odrediti iznos sami? Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala :) no, mislim da nisam bila jasna... mi bismo dogovorili otplatu tog iznosa na rate recimo, mislim obrocno. ne mogu mu vratiti cijeli iznos odjednom, a zelim da bude pravno siguran da cu mu vratiti sve u dogovorenom roku. htjeli bismo izbjeci dodatne sudove, parnice i slicno.  mozemo li u tom slucaju upisati u Zahtjev da ce supruga suprugu vratiti iznos od 1000kn u roku od 5 godina i da ni jedan supruznik nece imati dodatnih potrazivanja? pitam to jer mi nije jasno tko provjerava jesam li se drzala zahtjeva, odnosno dogovora, i kome se on moze zaliti u slucaju da ne ispunim svoju obvezu. 

ili postoji nacin da odemo za taj dio posebno kod javnog biljeznika ili slicno pa da to tako obavimo. to pak zelimo izbjec jer ne znamo moram li placat neke posebne poreze drzavi onda i slicno. htjeli bismo najjednostavniji nacin da on ima crno nabijelo da cu mu isplatit tu neku svotu i da postoji tijelo kojemu se on moze zaliti u slucaju da ja ne ispunjavam obveze dogovora. hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod javnog bilježnika sklopite ugovor o dugovanju po kreditu stečenom za vrijeme bračne zajednice (bračne stečevine)......u slučaju nepoštivanja istog od Vaše strane, isti će mu biti temelj za naplatu dugovanja prisilnom naplatom (ovrhom), možete i taj ugovor, solemiziran od strane JB, kao privitak (dokaz) da ste se dogovorili oko bračne stečevine, staviti uz Sporazumni zahtijev za razvod braka....

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

pozdrav, jos jedno pitanje koje proizlazi iz dogovora o ugovoru o pozajmici. Suprug zeli, kao instrument osiguranja, upisati se u teretovnicu stana u mojem vlasnistvu. Postoji li ikakav nacin da njegovi nasljednici ili clanovi uze obitelji steknu ikakva prava na taj moj stan, ukoliko ja uredno vratim pozajmicu? moram li za takav ugovor donijeti i vlasnicki list i/ili druge papire vezane za vlasnistvo stana pri potpisivanju ugovora kod biljeznika ili on to ne provjerava, vec samo ovjerava nas ugovor međusobni ugovor kao fizicke osobe? plaća li se takva ovjera po postotku od ukupne svote pozajmice? hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija