Jump to content

sadržaj sporazumnog otkaza o radu


pescafondo

Preporučene objave

pozdrav, 

molim vas ako netko ima iskustva ili znanja:

ugovor o radu sadrži članak o zabrani tržišne utakmice na 2 godine, isplata pola plaće piše, iznos ugovorne kazne nije definiran, to sve jasno. 

Želim se sporazumno rastati s poslodavcem i idem u konkurenciju i ne želim to reći poslodavcu. 

U standardnom draftu poslodavčevog sporazumnog piše da sva međusobna potraživanja i obveze prestaju sa danom završetka ugovora, dali je to dovoljno da odem iz firme bez straha da će aktivirati klauzulu nakon završetka ugovora? 

Dali je nužno u sporazumnom navesti da poslodavac odustaje od ugovorne zabrane utakmice? 

Ako poslodavac ima namjeru aktivirati tu klauzulu, mora li to odmah navesti i u sporazumnom otkazu ugovora ili ima neki rok da može to bez najave aktivirati i za npr. 5 mjeseci kad skuži da sam ja u konkurenciji? 

hvala unaprijed

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče aktiviranja klauzule, ne bih se složio s ovim zaključkom. Odredba o prestanku svih međusobnih potraživanja i obveza je općenita, a ugovorna zabrana se odnosi na specifičan segment radnog odnosa. Inače, u takvim dvojbama se smatra da vrijedi ono specifično pravilo.

Što se tiče navođenja te klauzule u sporazumni prekid, nije zakonski nužno to navesti u sporazumni. No, za vas kao radnika je svakako preporučljivo to uvesti.

Što se tiče vremenskog perioda aktiviranja klauzule, poslodavac ne mora najaviti aktiviranje iste ali ako ju želi mora ju aktivirati u roku od dvije godine ili manje, ako je tako ugovoreno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija