Jump to content

Dvije pravomocne presude za isti postupak


Milovan1210

Preporučene objave

Dobar dan molim pomoć.. Ovako pokojni otac išao je susjedu pomoći rušiti drva u šumu za koju je tvrdio da je njegova otac je narušio drva i dovezao ih susjedu ispilio mu ih jel čovjek je bio socijalni slučaj  I  nitko mu nije htio pomocii I jel bi se zmrznuo jel nije imao drva niti struje u kuci I pomogao mu bez da je materijalnu korist ostvario. da bi nakon3.  tjedna došao covijek koji je tvrdio šumu 2007g od susjedove majke i podigao kaznenu prijavu protiv mog oca DO i otac je bio oslobođen da krao nego postupao po nalogu susjeda.podignuta je tuzba protiv susjeda I  oca I u prvoj presudi je pokojni otac prvooptuženi bio oslobođen optužbe  krađe drva i pobio je tuzenikov zahtjev drugooptuženi nije radio žalbu i donesena je presuda zbog ogluhe i drugooptuženom je bilo naloženo da plati štetu tužitelju 2012godine.nakon te presude drugooptuzeni čovjek je umro i sud je pokrenuo ponovni postupak protiv mog oca i donio drugu presudu za isti postupak u kojoj nalaže mom pokojnom ocu da plati istu štetu tužitelju i pokojni otac je radio žalbu u kojoj je tražio grafolosko vještačenje potpisa ugovora jel tužitelj tvrdi da ju je kupio 2007 sto nije tocno kupio ju je 2009 I pokazao kao dokaz ugovor iz 2009g i da ga se oslobodi tužbe jel je radio kao najamni radnik po nalogu susjeda što je i susjed izjavio na sudu ali ništa nisu razmotrili ju žalbi koja mu je odbijena i presuda je postala pravomoćna 2016g otac se razbolio 2017 od karcinoma pluća i nije mogao ići dalje za time i za umro je u drugom mjesecu ove godine.dali je sud smio napraviti takvo šta??nakon ostavinske rasprave tuziteljeva odvjetnica je napravila ovrhu na kuću zemlju i blokirala račun mami kao zakonskoj nasljednici.kako dalje ima li pravni lijekova za to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da odvjetnik je sastavio Zalbu zupaniskom sudu na tu ovrhu I naveo da fina nema pravo na temelju takve isprave provoditi ovrhu I da mama odgovara do nasljeďene imovine koja je vrlo mala u odnosu na traďbinu tužitelja.. Dali je sud smio napraviti dvije pravomocne preside,znaci presuda zbog ogluhe je pravomocna Ako nema zalbe ??

uređeno: od Milovan1210
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda Vam je sada spis po žalbi na Županijskom sud i trenutno možete samo čekati njihovu odluku. Ne znam na osnovu čega je tvrdio da takva isprava nije podobna za ovrhu, tako da ne mogu ništa reći. A ovaj dio, da majka kao nasljednik odgovara za dugove ostavitelja samo do visine naslijeđene imovine nije sporan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 26 minuta, Milovan1210 je napisao:

odvjetnica je napravila ovrhu na kuću zemlju i blokirala račun mami kao zakonskoj nasljednici.

Možda ste još u odnosu na ovaj dio, mogli tražiti temeljem čl. 65. st. 1. Ovršnog zakona odgodu provedbe ovrhe do okončanja postupka po žalbi. Naime, propisano je da na prijedlog ovršenika sud može, ako ovršenik učini vjerojatnim da bi provedbom ovrhe pretrpio nenadoknadivu ili teško nadoknadivu štetu (kod Vas je to da je majka naslijedila veći dug nego li imovinu po ostavini), ili ako učini vjerojatnim da je to potrebno da bi se spriječilo nasilje, u potpunosti ili djelomice odgoditi ovrhu, ukoliko istovremeno postoji i neki od razloga iz st. 1. toč. 1. – 10. navedog članka OZ (kod Vas je to da ste izjavili žalbu). Ukratko, navedena odredba konkretno znači da sud može odgoditi ovrhu u slučaju kada su kumulativno ispunjeni uvjeti iz te odredbe, a kod Vas jesu oba.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija