Jump to content

Darivanje vikendice unuci


Amallie

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

zanima me koji je postupak kod biljeznika kad deda zeli darovati unukama vikendicu i kad se jedna unuka odrice svojeg dijela tako da samo jedna sestra dobije cijelu nekretninu? Koji dokumente sestre trebaju donijeti kod javnog biljeznika i da li nesto placaju kod potpisivanja te da li moraju na sud? Takoder, obje sestre zive u inozemstvu pa me zanima da li obje moraju istovremeno biti prisutne kod potpisivanja ili mogu doci i pojedinacno?

 

Zahvljujem unaprijed na odgovoru!

uređeno: od Amallie
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Darovao bi unukama a jedna bi se odrekla? Postoji li živući nasljednik (djedov potomak, otac ili majka unuka) između djeda i unuka?

Ukoliko postoji, mišljenja sam da bi to bili odricanje od nasljedstva koje nije otvoreno pa kako unuka nije u krugu osoba koje mogu zaključiti takav ugovor takav bi pravni posao bio ništavan.

Pa bi najjednostavnije bilo sklopiti ugovor o darovanju samo s jednom unukom. Ili je u pitanju to da djed baš i ne bi trebao znati da se druga odriće?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega, zahvaljujem na brzom odgovoru.

Postoje od dede dva sina ali ni jedan ne zeli nekretninu tako da su to prepustili na unuke. Jedna unuka se odrice i druga unuka bi trebala sve prepisati na sebe. Obje unuke namjeravaju doci u Hrvatsku ali receno im je kod jednog advokata da bi isovremeno trebale biti prisutne, a kod drugog advokata da se to moze rijesiti i bez istovremene prisutnosti obje. Sto je sad istina?

Takoder, deda je zelio to prepisati na sinove ali s obzirom da oni to ne zele, ponudio je unukama od kojih je samo jedna pristala, a druga se odrekla. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 8 minuta, Amallie je napisao:

Jedna unuka se odrice i druga unuka bi trebala sve prepisati na sebe.

Nema potrebe da komplicirate krajnje jednostavnu pravnu stvar,djed neka darovnim ugovorom prenese svoje pravo vlasništva na jednu od unuka,a druga unuka se nema čega odricati,ozirom da djed može raditi od svog vlasništva što ga volja,pa tako i darovati ga kome želi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija