Jump to content
 1. čudo

  čudo

 • Similar Content

  • objavio matijakasner
   Pozdrav svima!
   Naime, paušalno bi iznajmio parcelu u registriranom kampu za smještaj mobilne kućice koju bi dalje iznajmljivao na tržištu. Kamp na takav dogovor pristaje i uredno mi izdaje račun za paušalni najam.
   Obrtnik sam, mobilnu kućicu bi uveo u obrt kao imovinu; na što moram paziti kod pružanja usluge iznamljivanja mobilne kućice, koju djelatnost doregistrirati u tom slučaju? MOgu li ja dalje iznajmljivati tu mobilnu ejedinicu ili moram biti registriran kao agencija?
   Već imam registriranu djelatnost po NKDu  68.20 iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup.  Je li to dovoljno? Mobilna kućica se ne tretira kao nekretnina, već kao pokretnina, ako se ne varam.
   Sjedište obrta je različito od mjesta kampa - da li u to okolnost na koju moram paziti prilikom izdavanja računa, nešto kao "izdvojeni pogon" ?
    
   Hvala unaprijed.
  • objavio domyy
   Zdravo,
   Zanima me postoje li neka ograničenja za fizičke osobe prilikom iznajmljivanja stana pravnim osobama.
   Negdje sam pročitao da ukoliko godišnja najamnina prelazi 85.000 kuna tada je potrebno plaćati porez na dohodak povrh poreza od najma. Navodno kod najma privatnim osobama tog ograničenja nema.
   Ima li netko više informacija?
  • objavio aquarius1
   Postovani,
   zanima me da li hrvatska drzavljanka koja zivi i radi u Hrvatskoj moze pruzati ugostiteljske usluge u domacinstvu pomocu nekretnine koja je u vlasnistvu njene kcerke i kcerkinog prijatelja (50:50). Prijatelj ima srpsko drzavljanstvo i ne zivi u zajednickom domacinstvu s kcerkom. Kcerka je hrvatska drzavljanka koja radi u Srbiji i tamo ima privremeni boravak.
   Zanima me da li je ovo u skladu sa zakonom.
   Hvala
  • objavio davoristra
   Pozdrav 
   Vlasnik sam apartmana kojeg iznajmljujem ali bi proširio ponudu na iznajmljivanje jednog plovila i jednog kampera koje bi koristio i u privatne svrhe kad su termini slobodni.
   Kako da realiziram moj naum? Moram otvorit nekakvu firmu ili? 
   Inače sam stalno zaposlen te bi to i tako ostalo. 
   Hvala vam unaprijed na pomoći.
   LP
 • Online korisnici×
×
 • Napravi novi...