Jump to content

Nasljedstvo-građevinska dozvola


Dado88

Preporučene objave

Poštovanje, 

Za vrijeme dok je moj otac bio živ pokrenili smo postupak za nadogradnju obiteljske kuce, sva sredstva za taj postupak od projektanta geodeta itd placao sam ja, ali je otac naveden kao investitor jer je vlasnik 1\1. Otac je preminuo nedavno a građevinska dozvola nije izdata u međuvremenu. 

Na ostavinsku raspravu smo pozvani ja ,sestra i majka. One će se izjasnit da se odriču te kuće u moju korist. Dali automatski i sve investicije i katastar i ti zahtjevi za građevinsku prelaze na mene kao nasljednika, ili se to mora navesti zasebno na ostavinskoj raspravi? 

Pomoć vas molim jer vise odvjetnika mi nije znalo objasniti što će se desiti. A čak ni referenti ni šef njihov u mjestu gdje sam u ime oca podnio zahtjev za građevinskom dozvolom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 26 minuta, Spitfire je napisao:

Ako se samo čeka izdavanje građevinske dozvole, kada se ista izda vi ćete kao nasljednik s rješenjem ostavinske kao dokazom pravnog interesa podnijeti zahtjev za izmjenom građevinske dozvole u vezi s promjenom imena investitora temeljem čl.127 Zakona o gradnji.

Geodet mi je rekao da je geodetska podloga temelj za izdavanje građevinske dozvole i da je doslo rjesenje da je sve ok kod njega, a građevinska je u postupku izdavanja, tako da će ostavinska bit vjerovatno prije nego sto se građevinska izda. 

Dakle suma sumarum samo nakon izdane gradevinske na ime oca trazit izmjenu imena investitora na temelju rjesenja ostavinskog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija