Jump to content

Izdavanje građ dozvole - obavijest susjedima


dtepsa

Preporučene objave

Poštovani,

Molim vas pomoć na temu postupka izdavanja Rješenja o gradnji.

Predao sam nadležnom uredu za prostorno uređenje Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju obiteljske kuće u Zadarskom zaleđu. Predmet (glavni projekt) je prošao kontrolu nadležnog ureda i došli smo do faze da se sve susjede treba obavijestiti/pozvati na uvid u spis predmeta. Međutim, kako su imovinsko-pravni odnosi na tom području poprilično neuređeni (zadnja geo izmjera napravljena za vrijeme Austro-ugarske vladavina) poznatih vlasnika/suvlasnika susjednih parcela ima imenom i prezimenom 36 osoba. Radi se mahom o nasljednicima umrlih vlasnika.  Nadležni ured za prostorno uređenje je prije 3 mjeseca poslao svim poznatim susjedima/suvlasnicima (36 osoba) Poziv na uvid u spis predmeta. Većina tih ljudi živi izvan RH (Australija, SAD, Srbija, Njemačka i sl.) i još uvijek, dok ovo pišem, nismo dobili dostavnice od Hrv pošte od svih susjeda da su primili Poziv i prema tvrdnjama nadležnog ureda oni ne mogu izdati Rješenje o gradnji dok ne dobiju dostavnice od apsolutno svih susjeda.

Napominjem da se radi o ruralnom području i da na svim parcelama koja graniči sa mojom nema nikakvih objekata te većina vlasnika/suvlasnika nije bila u RH više od 40 godina...iselili su se još za vrijeme bivšeg sistema ili rata.

Također, tražio sam tumačenje Zakona o gradnji vezano za konkretan slučaj u Min graditeljstva i još uvijek čekam odgovor...

Molim savjet što da radim i kome da se obratim.

Ovo pišem jer nemam strpljenja više čekati i biti svjedok apsurdne situacije te žurno trebam početi sa gradnjom kuće, a ne mogu jer još nisam dobio Rješenje o gradnji.

Hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako prema Zakonu o gradnji, te zadnjim izmjenama i dopunama kojim su se pokušale dodatno urediti ovakove stvari, kao i ovome što ste naveli ne vidim osnove za Javni poziv, bojim se da su nadležni u pravu. No nije zgorega pričekati odgovor MGiPU, prema iskustvu su dosta ažurni u postupku upita i davanja mišljenja na ista.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija