Jump to content

Dvojni kuća - pitanje za međe


Shifter

Preporučene objave

Ovako zanima me samo jedna stvar na ovu temu, pa prvo da se ovdje posavjetujem prije nego šta nešto pokrenemo.

Ovako, kupio sam dvojnu kuću, kuće se vezane jednim zidom. Što se okućnice tiče, sa jedne strane kuće je dignuta ograda točno na spoju tih kuća i ograđeno, ali sa druge strane kuće di je ulaz u stan je zid stavljen doslovno uz ulazna vrata, znači zid ne ide kako ide susjedova kuća nego je zid na pola moje kuce. To je sve upisano u katastar stanje ovakvo kako je pa sad ne znam ako je već tako upisano da je to gotovo? Ako mi se javite u inbox mogu vam poslati sliku katastarskog plana i slike uživo pa da malo bolje razumijete o čemu se radi ako me niste shvatili kako treba.

Hvala i lijepi pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Shifter je napisao:

To je sve upisano u katastar stanje ovakvo kako je pa sad ne znam ako je već tako upisano da je to gotovo?

Ako sam dobro shvatio, sve bi trebalo biti na jednoj čestici i radilo bi se o suvlasništvu? Ili se radi o slučaju iz davnina kada se još moglo pracelirati dvojni objekat bez obzira što ih dijeli zajednički zid?

Ako je u pitanju ovo drugo, pod uvjetom da to ucrtano prati međnu liniju, nema se tu posebno što za napraviti. Ukoliko je prekoračena međa, a to nešto je napravljeno skoro, možda bi se još nešto vjerovatno i moglo napraviti savjetom iz daljine, no toliko već puta je ovdje bilo slučajeva da posjed zna biti zeznuta stvar za ne/uspjeh u parnici, pa bi bez obzira da dodatne slike ovo bio slučaj za dobrog poznavatelja ove grane prava u praksi (odvjetnika) koji bi s uvidom u sve imao kvalitetniji odgovor za što i kako.   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija