Koviljka.f objavljeno: 5. rujan 2018. Dijeli objavljeno: 5. rujan 2018. Rođena sam u R Hrvatskoj, početkom 1990. godina slijedom dešavanja kao maloljetnica otišla sam iz Hrvatske. U braku sam sa državljaninom Hrvatske, živimo u inozemstvu, a ove godine predala sam u konzulatu zahtijev za stjecanje državljanstva Hrvatske. Početkom ovog tjedna otišla sam do svog rodnog grada kako bih prikupila neophodnu dokumentaciju. U PU su mi dali uvjerenje u kojem je navedeno da imam prijavljeno prebivalište u RH od 1988. godine, a dežurni policajac mi je rekao da mogu na osnovu toga dobiti osobnu, a da mi samo nedostaje OSB, dok su mi na šalteru tražili domovnicu. Malo je rečeno da sam zbunjena, da li neko ima slična iskustva i šta mi je sljedeće činiti. Hvala vam svakako Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 6. rujan 2018. Dijeli odgovoreno: 6. rujan 2018. (uređeno) Dok nemaš državljanstvo nema ni osobne. OSB je? uređeno: 6. rujan 2018. od sivko Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Koviljka.f odgovoreno: 6. rujan 2018. Autor Dijeli odgovoreno: 6. rujan 2018. Kako se mogao desiti propust da sam zivjela skolovala se i rodjena i imam prebivaliste u Hrvatskoj i da nisam dobila drzavljanstvo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 7. rujan 2018. Dijeli odgovoreno: 7. rujan 2018. Možda si upisana u knjigu državljana po ocu?Imaš temu o zakonima koji su vrijedili prije pa po datumu rođenja vidi kojo je bio važeći.Prijava prebivališta u onoj državi nije išla po državljanstvu nego je bilo bitno da si iz bilo koje republike.Provjeri u tom gradu jesi li upisana u knjigu državljana i vidi što ti piše u izvodu iz knjige rođenih izdanom po rođenju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.