Jump to content

Državljanstvo temeljom prebivališta


Koviljka.f

Preporučene objave

Rođena sam u R Hrvatskoj, početkom 1990. godina slijedom dešavanja kao maloljetnica otišla sam iz Hrvatske. U braku sam sa državljaninom Hrvatske, živimo u inozemstvu, a ove godine predala sam u konzulatu zahtijev za stjecanje državljanstva Hrvatske. Početkom ovog tjedna otišla sam do svog rodnog grada kako bih prikupila neophodnu dokumentaciju. U PU su mi dali uvjerenje u kojem je navedeno da imam prijavljeno prebivalište u RH od 1988. godine, a dežurni policajac mi je rekao da mogu na osnovu toga dobiti osobnu, a da mi samo nedostaje OSB, dok su mi na šalteru tražili domovnicu.

Malo je rečeno da sam zbunjena, da li neko ima slična iskustva i šta mi je sljedeće činiti.

 

Hvala vam svakako

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda si upisana u knjigu državljana po ocu?Imaš temu o zakonima koji su vrijedili prije pa po datumu rođenja vidi kojo je bio važeći.Prijava prebivališta u onoj državi nije išla po državljanstvu nego je bilo bitno da si iz bilo koje republike.Provjeri u tom gradu jesi li upisana u knjigu državljana i vidi što ti piše u izvodu iz knjige rođenih izdanom po rođenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija