Jump to content
 1. Matilda2

  Matilda2

 2. drot13

  drot13

 3. G-man

  G-man

 4. Ruby_Danderfluff

  Ruby_Danderfluff

 5. čudo

  čudo

 • Similar Content

  • objavio Dea23
   Postovani,
   Moze li mi netko pojasniti nasljedni red u slucaju - Nekretnina 1 (stan) je u suvlasnistvu 2 brata, tako da jedan ima 30% udjela (jer je naslijedio drugi stan (nekretnina 2) u cjelosti i u njemu zivi); Brat koji je u suvlasnickom odnosu ima izvanbracnu vezu u kojoj nema djece (niti ih upce ima) zivi u nekretnini 1. Obzirom da je nekretnina nasljedstvo, dakle nije bracna stecevina bez obzira na ulaganja - da li u slucaju smrti pravo nasljedstva ima brat koji je vec svakako suvlasnik i njegova djeca, ili na odredjeni dio pravo moze ostvariti i vanbracni supruznik? 
  • objavio D.C.
   Pozdrav,
   cisto informativno me zanima ako zivim sa curom u vanbracnjoj zajednici na istoj adresi vec 4 godine, i dodjem u posjed stana zamjenom nekretnine koja je bila u mom vlasnistvu daleko prije zajednickog zivota, da li se to onda smatra bracnom/vanbracnom stecevinom, odnosno da li ima ikakvih prava na tu nekretninu?

   I drugo pitanje, kada zena u vanbracnoj zajednici ima pravo na "bracnu" stecevinu?
   Od pocetka ako je trajala vise od 3 godine, ili nakon 3 godine?

   Hvala
  • objavio Peanut
   Poštovani, 
   Zanima me dali postoji oblik oporuke koju potpisuju dva oporučitelja, od kojih samo jedan nemože mijenjati oporuku bez suglasnosti drugog. 
   Dakle jedna oporuka u koju dvije osobe mogu upisati svaki svoju imovinu koju planiraju ostaviti određenoj osobi nakon smrti, a mogu je mjenjati samo u suglasnosti jedan sa drugim.
   Hvala.
 • Online korisnici×
×
 • Napravi novi...