Jump to content

Žalba-zemljišne knjige

Preporučene objave

objavljeno:

Pozdrav svima,

evo ljubazno molim nekoga BILO KOGA, da mi kaze kako se pise zalba.

konkretno trebam napisati zalbu, JERBO su mi nakom 5 godina KRE..... iz zemljisnih knjiga odbili upisati stan, jer mi fali JEDAN papir!

i eto sad imam 15 dana da napisem zalbu!

A oni u IMALI CETIRI GODINE da mi jave da papir fali.

i tako....prije negoli dobijem živčani slom,

LJUDI DAJTE MI NEKI PRISTOJAN OBRAZAC ZA ZALBU!!!!

iako bih ju ja najradije napisao slobodnim stilom!

HVALA!!

odgovoreno:

Ne pišite žalbu!!! Bit će vam odbijena, jer zahtjev niste uskladili sa izmjenama i dopunama Zakona o zemljišnim knjigama od srpnja 2004. i samo će te izgubiti vrijeme. Povucite papire, kompletirajte ih i podnesite novi zahtjev. Sada se zahtjevi za upis stanova rješavaju u roku od par mjeseci. Sretno!

odgovoreno:

Nema ti se smisla žaliti ako nisi sve podnijela. U zk su ti dosta stiničavi. Da si npr. sve podnijela ali si negdje falila jedno slovo nor. umjesto č staviš ć i to bi ti sigurno odbili. Možda se radi o dr. osobi.Znam iz iskustva.

ZK prijedlog ocjenuje prema stanju u kakvom je bio prijedlog u trenutku kada je stigao prijedlog. I da sa žalbom podneseš nešto novo, to ti se ne bi uvažilo.

Možeš jedino komplementirati dokumentaciju i onda tražiti upis ponovno!!!

je napisao:

Pozdrav svima,

evo ljubazno molim nekoga BILO KOGA, da mi kaze kako se pise zalba.

konkretno trebam napisati zalbu, JERBO su mi nakom 5 godina KRE..... iz zemljisnih knjiga odbili upisati stan, jer mi fali JEDAN papir!

i eto sad imam 15 dana da napisem zalbu!

A oni u IMALI CETIRI GODINE da mi jave da papir fali.

i tako....prije negoli dobijem živčani slom,

LJUDI DAJTE MI NEKI PRISTOJAN OBRAZAC ZA ZALBU!!!!

iako bih ju ja najradije napisao slobodnim stilom!

HVALA!!

• 4 tjedna kasnije...
odgovoreno:

Slažem se (iz vlastitog iskustva). Ako nedostaje kakva isprava (zemljišnoknjižni postupak je strogo formalne naravi) pogledajte u rješenju o odbijanju što nedostaje pa svakako pribavite. Nema smisla žaliti se. Ako ne stignete do tada i prođe rok za žalbu, onda ispočetka. Ali sada se stvari brže rješavaju i pohvala referentima; pogotovo imaju prioritet novije stvari (nije logično, ali tako je). Uglavnom, za dva mjeseca se rješavaju predmeti.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija