Jump to content

čl. 216 st. 1! Molim savjet


anonimno

Preporučene objave

Optuzen sam kao prvooptuzenik da sam otudjio imovinu u vrijednosti 9000 kn u dogovoru sa drugooptuzenim. Oba smo osudjeni na kaznu od 3 mj. zatvora odnosno uvjetno 1 godinu. Presuda je donesena bez rasprave, bez mog saslusanja i moje izjave, samo uvidom u sadrzaj kaznene prijave, zapisnik o ocevidu te zapisnik o saslusanju drugooptuzenog.

Ja imam pismene dokaze da u vrijeme izvrsenja kaznenog djela nisam mogao biti fizicki prisutan, te imam izjavu svjedoka koji to moze potvrditi !

Sta uciniti ?

Zasto me niko nije pozvao da dam svoj iskaz, i dokaze na uvid ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Presuda još nije pravomoćna pa ne moraš još ništa platiti. Ukoliko se na glavnoj raspravi dokaže da nisi kriv sud će te osloboditi optužbe i nećeš biti dužan platiti trošak.

 

I pretpostavljam budući da vas je dvoje supočinitelja da ste presudom obojica bili obvezani platiti solidarno (zajedno) 700,00 kuna, a ne svaki ili jedan od vas po toliko.

 

Stoga iskoristi svoje zakonsko pravo na žalbu tj. u ovom slučaju prigovor.

 

I još nešto, zaključujem da je riječ o presudi kojom je izdan kazneni nalog jer je to jedini slučaj kad sud u kaznenom postupku može donijeti presudu bez održavanja glavne rasprave što znači i bez uzimanja vaše obrane bez obzira da li ste bili prethodno ispitani pred istražnim sucem. Doduše postoji mogućnost suđenja u odsutnosti ali to ovdje sigurno nije slučaj.

 

Jesam li u pravu u vezi kaznenog naloga?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zasto me niko nije pozvao da dam svoj iskaz, i dokaze na uvid ?

 

sve vam piše u presudi..za što se teretite, koja sankcija je izrečena, a u obrazloženju i temeljem čega je sud donio takvu presudu..

na kraju imate uputu o pravnom lijeku u kojoj piše što možete učiniti, i ono što je posebno važno - u kojem roku!

zato prvo izračunajte kad ste presudu primili i da li još traje rok od 8 dana za ulaganje prigovora..

ako traje, uložite ga, u njemu napišite ovo što ste rekli i predložite svjedoke koji mogu potvrditi vašu stranu priče i stavite njihove adrese i ...čekajte poziv za raspravu..

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Situacija je sljedeca : Ja sam znao za namjeru drugookrivljenog ali sam bio protiv toga djela, a kao sto sam naveo imam pismene dokaze da u navedeno vrijeme nisam mogao sudjelovati u tom djelu i imam svjedoka koji ce to potvrditi !

Kako sud gleda na to, jer sam cuo da se ja teretim bas zbog toga sta sam znao za namjeru a nisam ucinio nista da ju sprijecim ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste imali dogovor da čete podijelit zajedničku korist od kaznenog djela vi ste supočinitelji.

 

Npr. ja kažem prijateljici da neka osoba ima u svom novčaniku dnevni utržak te se dogovorimo da joj ga ona uzme pa da ćemo podijelit taj novac. Nije bitno što ja nisam neposredno sudjelovala u vađenju novčanika iz torbe nego sam recimo stala sa strane i čekala da ova to napravi, dakle dovoljno je da je jedna od nas dogovorno poduzela tu radnju pa da obje budemo supočinitelji krađe.

 

Da li ste se vi dogovorili podijelit korist? Kakva je uopće priča? Ne možemo vam na osnovi nagađanja dati koristan savjet, to je valjda jasno. Dakle?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija