Jump to content

Prazni zahtjev za legalizaciju


MojeIme2

Preporučene objave

Što se tiče prodaje, je. Kako se zahtjevi predaju nadležnom upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju, takovo djelo bi bilo kažnjivo prema odredbama Glave 28 Kaznenog zakona (čl.291-).

Kada govorimo o ustupanju tj. prepuštanju drugoj stranci koja nije na vrijeme predala zahtjev za legalizaciju isto nije moguće. No, kako je Zakonom o općem upravnom postupku propisano da do donošenja prvostupanjske odluke u upravnoj stvari stranka može izmijeniti svoj zahtjev ili podnijeti drugi, ako se ti zahtjevi u bitnim pretpostavkama temelje na istom činjeničnom stanju. Pod bitnim pretpostavkama istog činjeničnog stanja u kontekstu donošenja rješenja o izvedenom stanju temeljem Zakona o postupanju sa nezakonito izgrađenim zgradama podrazumijeva se postojanje nezakonito izgrađene zgrade i postojanje namjere podnositelja da se takova zgrada ili njezin dio ozakoni. Prema tome, podnositelj zahtjeva može isti izmijeniti na način da isti proširi na zgrade koje u prvotnom zahtjevu nisu navedene, kao i na način da umjesto prvotno navedene zgrade zatraži ozakonjenje druge zgrade, a temeljem čl.20 st.1 ZPNIZ.

Što se tiče promjene imena podnositelja zahtjeva, ni to nije moguće ali tijekom postupka izdavanja rješenje o izvedenom stanju podnositelj zahtjeva se može promijeniti te se rješenje može izdati osobi na koju je podnositelj prenio svoja prava i obveze u pogledu podnesenog zahtjeva. Takav prijenos je moguć pisanim izjavama prvotnog podnositelja i osobe na koju prenosi svoja prava. Slijedom navedenog, u tome slučaju ne bi bilo kažnjivo.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , Spitfire je napisao:

to se tiće promjene imena podnositelja zahtjeva, ni to nije moguće ali tijekom postupka izdavanja rješenje o izvedenom stanju podnositelj zahtjeva se može promijeniti te se rješenje može izdati osobi na koju je podnositelj prenio svoja prava i obveze u pogledu podnesenog zahtjeva. Takav prijenos je moguć pisanim izjavama prvotnog podnositelja i osobe na koju prenosi svoja prava. Slijedom navedenog, u tome slučaju ne bi bilo kažnjivo.

Ovo je isto tako jedno mišljenje bivše ministrice u cilju što većeg broja ozakonjenja građevina, odnosno punjenja proračuna. I dan danas se redovno primjenjuje u upravnim odjelima (po meni neosnovano, jer na temelju kojeg propisa ili čega ja prenosim svoja prava u i obveze u pogledu podnesenog zahtjeva), a da ne govorimo o trgovini sa zahtjevima (obala).  

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija