Jump to content

Alimentacija nakon 18 - pomoć


mikica76

Preporučene objave

Poštovani, molim pomoć.

Sin uskoro navršava 18 godina, uzdržavanje mu je određeno sudskom odlukom prije 15 godina, a obzirom da otac od početka nije uredno plaćao određena mu je ovrha na primanja (ima trajna i stalna primanja, vojna mirovina).

Obzirom da se sin još školuje (jesenas je upisao 4. razred srednje, a plan mu je i studirati), znam da ostvaruje pravo na nastavak uzdržavanja, međutim, ne znam kako to ide, jer me još nitko nije kontaktirao za dostavom potvrde o školovanju. Hoće li se sada ovrha prekidati obzirom na punoljetnost pri čemu bi trebali novi zahtjev/tužbu raditi ili se ona automatski nastavlja, i što ja trebam napraviti - odnosno, koga bih trebala kontaktirati? Stvarno mi se ne da ponovno na sudove, to mi je već dovoljno energije potrošilo, a teško da bih s ocem mogla dogovoriti nastavak plaćanja, makar i na djetetov račun... Ima li tko kakav savjet, iskustvo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, mikica76 je napisao:

...Drugim riječima, akcija se zahtijeva tek za prestanak obveze uzdržavanja. Ukoliko bi je otac tražio prije "reda" ja mogu dokazati svoje tj. djetetovo pravo potvrdom o školovanju. To me patilo, mislila sam da je teret dokazivanja za nastavak uzdržavanja na meni. 

Točno, ništa Vi ne morate dokazivati, već obveznik uzdržavanja kada zatraži prekid obveze uzdržavanja, u konkretnom slučaju otac, kad se steknu osnovi po kojima dijete više nema pravo na uzdržavanja...

Sretno..!

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija