Jump to content

Brisovno očitovanje


JelaBor2

Preporučene objave

Naslijedila sam polovinu kuće od oca, a on je pak naslijedio tu nekretninu od svoje majke, moje bake. Ona je bila u sporu sa svojim suprugom, mojim pokojnim djedom i postoji upis iz 1968. godine temeljem rješenja Općinskog suda na iznos od 11.000 novih dinara. Ja sam nasljeđenu polovinu kuće prodala suvlasniku, no ovaj upis je prenesen na novog vlasnika. Na koji način mogu formulirati brisovno očitovanje ili drugu izjavu kako bi se taj upis brisao. Moja baka tužila je mog djeda koji je u međuvremenu umro prije nje, a jedini nasljednik te nekretnine bio je moj otac, a nakon njegove smrti ja, pa ne mogu od same sebe tražiti tih 11.000 novih dinara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za istu tražbinu Vi ne možete biti istovremeno i dužnik i povjerilac,glede čega bi nadležnom z.k.uredu trebali podnijeti prijedlog za brisanje uz predočenje dokaza o pravnom sljedništvu(rješenja o nasljeđivanju).

Za primjer možemo uzeti odredbe Zakona o vlasništvu i dr.stvarnim pravima koje određuju prestanak stvarnog prava služnosti,koje između ostalog kažu  da će služnost prestati kad vlasnik povlasne postane vlasnikom i poslužne nekretnine.

U svakom slučaju se obratite z.k.uredu,obzirom da se u konkretnom slučaju mogu primjeniti i odredbe o amortizaciji starih hipoteka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija