anonimno objavljeno: 11. studeni 2006. Dijeli objavljeno: 11. studeni 2006. Imam visoku stručnu spremu i trenutno čekam da mi komisija odredi datum obrane magistarskog rada. Radim u obrazovnoj ustanovi u odjelu koji ostvaruje prihode na tržištu neposredno za našu ustanovu. Prihod od tog odjela je značajan i omogućio je da se povećaju plaće svih djelatnika ustanove za 30%, i onih koji imaju doticaja sa radom odjela i onih koji nemaju nikakav doticaj sa radom odjela. S obzirom na visinu priliva prethodni rukovodioc odredio mi je mjesečni iznos u visini od 1000 kn koji mi je isplaćivan kao ugovor o djelu, a iz prihoda koje ostvaruje odjel u kojem radim i radom značajno doprinosim prihodima. Sadašnji rukovodioc obustavio je te isplate, međutim odluku o tom dodatku nije stavio van snage. U prvom razgovoru s njim, objasnio mi je da je takva odluka protuzakonita jer da se plaće djelatnika po zakonu smiju uvećati samo za 30%, a to je već uvećano svim djelatnicima iz prihoda ustanove od djelatnosti na tržištu. Pismeno sam zatražila isplatu neisplaćenih potraživanja 20. prosinca 2005., jer je odluka prethodnog rukovodioca još uvijek bila na snazi. Nakon moga dopisa, ali tek 16. veljače ove godine odluka je stavljena van snage sa datumom 31. prosinca 2005. Do datuma stavljanja odluke van snage meni nisu isplaćena primanja za 13 mjeseci i još uvijek ništa nije isplaćeno. Pitanja: 1. Da li imam pavo zatražiti isplatu sudskim putem s obzirom da ja odluka bila na snazi, a isplate nisu izvršene 2.Kada nastupa zastara za takav predmet 3.Da li je istinit podatak da se plaće smiju uvećati za najviše 30%, jer sam tražila taj podatak u Zakonu o plaćama u javnim službama i u Kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje, ali nigdje nisam pronašla taj postotak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.