Jump to content

Pravna regulativa na web stranici


dulbamboocha

Preporučene objave

Otvaram obrt za oglase koji bi se objavljivali na mojoj web stranici, konkretno - objavljivanje osmrtnica. E sad, šta ja tj.moj obrt, kao vlasnik te web stranice, moram obavezno imati okačeno na njoj gledano s pravne i zakonske strane da bi sve bilo po propisima? Znam za neke stvari tj. osnovne podatke kao što su ime i sjedište obrta, cijena i sl. Ali da li moram imati neke uvjete poslovanja, uvjete korištenja, neke akte i sl.  Ako da, da li to moram ovjeriti kod javnog bilježnika? Što je sa GDPR uredbom? Da li moram nešto i u vezi toga napraviti?
I još nešto. Negdje sam još čitao da kompjuter koji je u vlasništvu tog mog obrta mora imati obavezno instaliran antivirusni program što je po meni glupo jer do korisnika je da li će on riskirati da izgubi eventualno svoje podatke ili ne. Pa me zanima da li je to točno, da moram imati antivirusnu zaštitu?
Hvala unaprijed na odgovoru!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvjeti korištenja, način podnošenja prigovora, načini plaćanja... sve pročitajte u Zakonu o zaštiti potrošača. Ne morate ništa ovjeravati kod javnog bilježnika, samo morate imati jasno i razumljivo navedeno na stranici. Ako putem stranice prikupljate i obrađujete osobne podatke korisnika, onda morate imati obrazac privole Vaših korisnika da pristaju da obrađujete podatke koje su dali. U biti, Vi morate osigurati da su osobni podaci korisnika sigurni, jer Vi odgovarate za štetu ako je netko zloupotrijebio broj nečije kreditne kartice koji je procurio iz Vašeg računala...Dakle, ne kaže da morate imati instaliran antivirusni program, ali da morate poduzeti  razumne i normalne mjere da osigurate osobne podatke, to da, jer inače je riječ o gruboj nepažnji na Vašoj strani. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija