Jump to content

sudske manipulacije


zzlatko@net.hr

Preporučene objave

Molim da mi netko napiše mišljenje o mom slučaju ,jer više neznam kako se obraniti od očitih nepravdi. Naime prilikom kupnje nekretnine javnim natječajem prihvatio sam najpovoljniju ponudu jer sam u posjedu iste. Jedan  kandidat sa natiječaja se žalio iako je dao namanju ponudu. Sklopio sam kupoprodajni ugovor, platio nekretninu i porez na nju kada sam se htio uknjižiti kao vlasnik na sudu to mi nije  bilo dopušteno zbog žalbe . Sud je uvažio žalbu i tada nastaje trakavica koja je trajala 16 godina . Na kraju ja sam izgubio sve sporove platio sve troškove i sada moram predati nekretninu u posjed prodavatelja koji mi niti ne želi vratiti novac kojim sam platio istu. Nepravilnosti u radu sudova ima jako puno to sam osijetio na svojoj koži ne znam dali postoji neki pravni model kojim se možeš oduprijeti svim tim nepravdama. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Pa ovako , najprije hvala vam na komentaru , pokušat ču rascijepkati cijeli slučaj koliko mogu. Taj se predmet vodi na sudu već 16 godina i još se ne nadzire kraj .Kupio sam od Općine nekretninu koja je u posjedu moje obitelji više od 50 godina. Kako to u životu biva onaj tko ima više novaca ima i više pravde .Prvom presudom Općinskog suda odbačena je žalba tužitelja i priznato mi je je pravo prvokupa. Tužitelj se zatim žalio na županijski sud koji je vratio predmet  ponovo na Općinski sud radi pojašnjenja mojeg prava prvokupa. Na moju žalost u to vrijeme moj je odvjetnik preminuo i morao sam naći drugog za kojeg sam kasnije ustvrdio da nije radio na moju korist . Ponovnim suđenjem poništeno je moje pravo prvokupa i poništen je kupoprodajni ugovor.Nigdje nije navedeno da mi se vrati novac kojim sam platio nekretninu. Tada sam se ja žalio , ali moja žalba je bila odbijena. Uvidjevši da nemam izbora promijenio sam odvjetnika i poslao žalbu na Ustavni sud . Kada se doznalo da sam se žalio na Ustavni sud tužitelj je odustao od tužbe a ja sam povukao Ustavnu tužbu jer više nije bilo razloga za istu. Kako više nije bilo prepreka da se uknjižim kao vlasnik, tražio sam od prodavatelja Općine da mi omogući upis te nekretnine . Prodavatelj je osporio moje pravo pozvavši se na odluku suda o poništenju ugovora te me tužio da se ne mogu upisati vlasnikom već da su oni vlasnici neretnine i traže da taj prostor predam u njihovo vlasništvo inače da će me ovršiti. Tražio sam od prodavatelja da mi vrati novac sa kamatom a oni ne žele vratiti novac već se brane zastarom? Ne znam kako da se obranim ,kako da dobijem svoj novac u sve ove godine ja sam skoro pa bankrotirao plaćajući tužbe žalbe itd. Imam potrvde o uplati nekretnine , potvrdu o odustajanju od tužbe od strane tužitelja. Odlučio sam se braniti silom kad već drukčije ne ide.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija