Jump to content

Gradnja nove kuće bez promjene projekta


mirni.divljak

Preporučene objave

Poštovanje,

U razmatranju sam kupnje jednog zemljišta koje već ima gotov projekt, građevinsku dozvolu i sve ostale papire, znači kuća je spremna za gradnju. Stvar je u tome što bi ja malo drugačiju kuću, ali bez izmjene vanjskih gabarita. Raspored prostorija bi bio skroz drugačiji. Osim toga, krov bi bio drugačijeg oblika nego što je na projektu, umjesto garaže bi na istom mjestu bila terasa, a garaža bi bila na mjestu gdje je u projektu neka druga prostorija. S obzirom na navedene promjene, prozori i ulazna vrata bi bili na drugim mjestima, pa bi prema tome i pročelje kuće izgledalo drugačije.

Projektanti koji su radili projekt nisu ni razmatrali izmjenu projekta, nego su rekli da bi po njima trebalo jedino potpuno novi projekt i naravno nova građevinska dozvola. Ono što mene zanima je da li moguće zatražiti samo izmjenu građevinske dozvole, bez novog projekta? I kad bi se kuća gradila sa željenim izmjenama, ali bez mijenjanja projekta, da li postoji mogućnost naknadne legalizacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad je izdana građevinska dozvola? 

prije 13 sati , mirni.divljak je napisao:

Projektanti koji su radili projekt nisu ni razmatrali izmjenu projekta, nego su rekli da bi po njima trebalo jedino potpuno novi projekt i naravno nova građevinska dozvola.

:tikvan:

prije 13 sati , mirni.divljak je napisao:

Ono što mene zanima je da li moguće zatražiti samo izmjenu građevinske dozvole, bez novog projekta?

Naravno, ako kupite zemljište, zatražite izmjenu investirora u građevinskoj dozvoli. Isto tako možete zatražiti izmjenu/dopunu građevinske dozvole. Sve vaše želje, ako su moguće, moraju se prenijeti u glavni projekt.

Imajte na umu, da se postupak izdavanja izmjene/dopune građevinske dozvoli, provodi kao i sam postupak izdavanja građevinske dozvole te sudjeluju javnopravna tijela ovisno o tome što je predmet izmjene ili dopune. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , mirni.divljak je napisao:

Projektanti koji su radili projekt nisu ni razmatrali izmjenu projekta, nego su rekli da bi po njima trebalo jedino potpuno novi projekt i naravno nova građevinska dozvola.

Projektant ima pravo izmjeniti svoj projekt u dijelu kojim se ne utjeće na mehaničku otpornost i stabilnost, posebne uvjete itd. Pa prema ovome što ste opisali, bez obzira što ne biste mijenjali vanjske gabarite, postojeći projekt se ne može izmjeniti na takav način te sam istog mišljenja da bi se trebao raditi novi s time da bi se određena dokumentacija mogla iskoristiti (geodetski projekt i sl), te bi jedino tako mogli ići na ovo što vam je poštovani Mutavi napisao iznad.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija