Jump to content

zatvor bez rješenja o prekršaju?!


lobotomix

Preporučene objave

pozdrav.

 

molim malu pomoć. naime, od prekršajnog suda dobio sam rješenje u kojem se zamjenjuje novčana kazna od 500 kn kaznom zatvora u trajanju od tri dana, koja se neće izvršiti ukoliko odmah sudu predočim uplatnicu. nebi bilo ništa sporno da ja nemam pojma o čemu se radi. odnosno imam neku naznaku što bi moglo biti, ali ja pismenim putem nisam dobio niti rješenje policije, niti rješenje suda niti uplatnice. na rješenju koje sam dobio ne piše ništa o predmetu o kojem se radi. čakštoviše, napisano je na jednom papiru te kazuje da imam pravo na žalbu u roku od 8 dana. što mi je činiti?

 

hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U slučaju kad je rješenjem suda izrečena novčana kazna već zamijenjena mjerom zatvora, žalba nema svrhe. Visoki prekršajni sud RH će u veoma brzom roku donijeti novo rješenje - drugostupanjsko, te će potvrditi rješenje prvog stupnja, budući je najvjerovatnije izrečena a neplaćena novčana kazna zapravo pravilno zamijenjena zatvorom. Jedina stvar s kojom se trebaš probat iščupat iz svega jest da u žalbi na rješenje o zatvoru napišeš da nisi nikad primio rješenje prvog stupnja, tj. rješenje o prekršaju (odnosno rješenje o kažnjavanju), pa rješenje o zatvoru tada nije trebalo biti doneseno budući dostava prvostupanjskog nije uredna. Ako s tim uspiješ, prvostupanjski prekršajni sud će ti ponovno poslati rješenje o kažnjavanju, na koje se trebaš žaliti. Eto toliko

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija