Jump to content

Pravomočnost i ovršnost presude


Mike026

Preporučene objave

Neovisno o tome uloži li poslodavac reviziju ili ne, ona je izvanredni pravni lijek i ne odgađa provedbu presude koja je donesena - dakle, što se Vas tiče, otkaz je pravomoćno nezakonit i poslodavac Vas je dužan vratiti na posao i isplatiti Vam zaostale plaće (ili već ono što ste tražili u tužbi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , Mike026 je napisao:

Kad presuda zupanijskog suda postaje pravomocna kad je skucaj i radnom pravu?

Presuda protiv koje se nemože izjaviti žalba je pravomoćna čim je donesena,a ovršnost presude nastupa  kad se ista uredno dostavi strankama u postupku i protekne paricioni rok za ispunjenje obvezujuće odluke suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, ne, u presudi općinskog suda, u županijskoj će samo pisati da se odbija žalba i potvrđuje prvostupanjska presuda, tu nema nikakvog roka. Kad tuženik primi presudu županijskog suda, od idućeg dana mu počinje teći rok za dobrovoljno ispunjenje iz presude općinskog suda, ako kažete da piše osam dana, onda osam dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bruto plaće? To bi trebalo poslodavčevo knjigovodstvo znati učiniti, po mom mišljenju. No Vi nakon isteka tog roka možete tražiti na sudu da Vam na original presude općinskog suda udare klauzulu pravomoćnosti i ovršnosti, pa predati na FINU radi izravne naplate. Vjerujem da bi FINA sve bez brige izračunala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
prije 11 sati , Mike026 je napisao:

Dobio sa presudu zupanijskog suda.....pretpostavljam daju je dobila i druga strana. Ali u njoj nema nikakvih rokova.....nije mi jasno

Naravno da nema, drugostupanjski sud odlučuje o žalbi pa je može usvojiti, odbiti... Što stoji u izreci presude županijskog suda koju ste zaprimili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija