Jump to content

Polusestra nasljedno pravo po majci


freakin

Preporučene objave

Situacija je slijedeća. Majka je na umoru te zanima me dali moja polusestra ima prava na temelju mog oca (poginuli branitelj) koji nije njezin otac.  Majka ima 50% stana kao i dionice koje su dobivene preko Ministarstva branitelja. Pošto ona već na veliko kuju planove oko tog stana te dionica zanima me dali ona uopće ima pravo zakonski na te stvari pošto to nije njezin otac. Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle situacija je slijedeća. Po poginulom ocu smo od Ministarstva branitelja dobili stan 50% ja i 50% majka. Pošto je majka na umoru a odnosi sa polusestrom i nisu najbolji zanima me dali ona ima pravo na taj stan pošto to nije njezin poginuli otac. Samo smo od iste majke koja trenutno posjeduje 50% stana.

 

 

I da mislim na ostavinu po majci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, freakin je napisao:

Samo smo od iste majke koja trenutno posjeduje 50% stana.

Ključna činjenica glede vašeg upita je da 1/2-ina nekretnine(stana)čini imovinu majke,slijedom čega bi takva imovina činila ostavinu koju nasljeđuju djeca(sestra i Vi) u jednakim dijelovima.

Pozivanje na činjenicu da je predmetna nekretnina stečena na način koji ste opisali nije od značaja po pitanju nasljednih prava iza smrti majke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija