Jump to content

Stečaj d.o.o. nakon dugovanja


ivobrick

Preporučene objave

Pozdrav imam jedno pitanje molio bi odgovor,

 

naime prije 3 godine sam naslijedio firmu očevu ona ne radi od onda ja imam drugo zaposljenje, firma ne posjeduje ništa i nema zaposlenih 3 godine, od onda sam u par navrata platio par kazni zadnja u nizu je dosla u petak jer iz računovodstva nisu predale izvješće financijsko.

Kazna je 300 kn + 165 sudskih troškova za mene i 2100 + 165 za d.o.o. dali su mi i uplatnicu na 1565 kn ne kuzim od kojeg je iznosa to 2/3, pretpostavljam troškovi od d.o.o.-a.

Pitanje je da li ako platim ove moje troškove , a troškove firme ne, da li će se pokrenuti stečaj ubrzani nad firmom, pošto je mozda najbolje da ju zatvorim,a nemam trenutno financija da plačam likvidaciju.

Firma jedino što posjeduje je 400 kn na računu, imala je i stariji auto (2002 god.)  , ali sam ga prodao  sebi na papiru prije godinu i po dana.

Da li država može u tome stečaju šta mene teretiti pošto se vodim kao direktor ili mogu pustit da pokrenu stečaj i da ide svojim putem.

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ako platite kaznu samo za sebe kao za odgovornu osobu i dalje postoji novčana kazna za pravnu osobu. Ako se ista dobrovoljno ne ispuni vjerojatno će se u odnosu na tvrtku prisilno (u ovršnom postupku) ostvarivati. Zakon o sudskom registru određuje da će provesti postupak brisanja subjekta upisa ako tri godine zaredom nije postupio po zakonskoj obvezi da objavi svoja godišnja financijska izvješća s propisanom dokumentacijom, ako je propisana obveza objavljivanja tih izvješća.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste kao pravni subjekt odvojeni od subjektiviteta pravne osobe (u pravilu je tako ako je riječ o društvu kapitala, d.o.o. odnosno d.d. pod uvjetomd a nema proboja pravne osobnosti što najčešće ne postoji). Dakle, ako vi platite svoju kaznu kao direktor a trgovačko društvo svoju ne kao pravna osoba onda se za istu tereti pravna osoba, ali ne i vi i vaša privatna imovina (kažem pod uvjetom društva kaptiala i da nema proboja pravne osobnosti). Svakako morate rješiti status pravne osobe (firme) te na taj način rješit taj problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija