Jump to content

Duznost odvjetnika


zunada

Preporučene objave

Imam aktivni sudski postupak, predmet nasljedstvo (tuzena sam). Zamima me da li odvjetnik ima obavezu reci svoju tarifu unaprijed, konkretno radi se o prisustvovanju na saslusanju.  Takodjer, moze li traziti naknadu za zastupanje na rocistu a da me nije obavijestio o pozivu za rociste niti poslao materijal, zapisnik sa rocista? 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Već je ovdje ranije bilo takvo pitanje, općenito kao i svi trgovci, i odvjetnik je dužan jasno stranci pružiti sve informacije u vezi cijene usluge. No kako je odvjetnička tarifa javno objavljena i dostupna, pitanje je što bi u slučaju spora između odvjetnika i stranke zaključili sudovi. Ako je odvjetnik obavio uslugu po nalogu stranke, ima pravo na nagradu, neovisno o dostavi zapisnika. Zapisnik stranka može pribaviti i u njega neposredno izvršiti uvid u spisu na sudu, pa možete provjeriti je li odvjetnik zaista izvršio uslugu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem. Detaljnije pitanje: odvjetnik je imao punomoc ali me nije obavijestio o rocistu. Zivim vani, nije mi jednostavno doci do zapisnika, dobila sam prvu informaciju o rocistu mjesec dana nakon obavljenog rocista kad je trazena naknada. Sto bi u mom slucaju vrijedilo? Da li se punomoc racuna automatski kao nalog?

uređeno: od zunada
dopuna
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija