Jump to content

zastitna mjera odvikavanja od ovisnosti


starboy

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Prije nekoliko mjeseci policijski sluzbenici su me zatekli s 4 ecstasy tablete, isla je obavijest o preuzimanju predmeta i prekrsajni nalog. Dobio sam poziv na sud, pojavio se, pokajao se, mala primanja i ugodni razgovor sa sutkinjom doveli su me do oslobadjanja od novcane kazne sto mi je bio i cilj i isla je samo zastitna mjera odvikavanja od ovisnosti. Na kucnu adresu dobio sam presudu u kojoj stoji detaljno obrazloženje o svemu navedenom. Ono sto me iznenadilo je da nema nikakvih detalja o tome kako se provodi ta zastitna mjera, gdje tocno i koji su daljnji postupci koje sam duzan ispostovati. Navedeno je jedino da je provodjenje zastitne mjere obavezno i da treba trajati minimalno 3 mjeseca, a maksimalno godinu dana.

Mene sad zanima sto mi je dalje ciniti, presuda djeluje jako neozbiljno (sto sam i ocekivao s obzirom na nase pravosudje) i nisu navedene nikakve informacije o provodjenju zastitne mjere. Ne bi me cudilo da se ne bi nista dogodilo ako tu zastitnu mjeru ignoriram, ali naravno htio bi izbjeci bilo kakve probleme u buducnosti. Trebam li odgovorno reagirati, gdje bi se trebao javiti, kako ce izgledati to odvikavanje od ovisnosti i na koji nacin ce drzava dobiti informacije o ishodu cijelog procesa? Ako ne ucinim nista, hoce li sustav to uociti i onda me kazniti i postoji li medjusobna interakcija suda i tijela koje je duzno pobrinuti se o ovakvim slucajevima? Po mom vidjenju stvari, ako vec postoji ta zastitna mjera, trebala bi postojati ta i ta ustanova koja je zaduzena za njeno provodjenje u odredjenom roku i po odredjenom postupku.

Svaki savjet o tome sto mi je ciniti je dobrodosao. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija